Koronavírus

2021.11.29. 20:00

Ötvenezer felett a fertőzöttek száma

A december 5-ig meghosszabbított oltási akcióhéten a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai továbbra is segítenek az adminisztrációs feladatok ellátásában a kórházi oltópontokon – írta közösségi oldalán a kormányhivatal.

Munkatársunktól

Bekapcsolódott az oltási akcióhétbe Mórahalmon az önkormányzat tulajdonában lévő Móra-Vitál Térségi Egészségmegőrző és Szociális Nonprofit Közhasznú Kft. tegnaptól péntekig oltják be azokat, akik kérik. Jelenleg Pfizer és Sinopharm vakcina áll rendelkezésre. A nagy oltópontokkal ellentétben ide be kell jelentkezni a 62/ 280-123-as telefonszámon.

A hivatalos koronavírus tájékoztató oldalon pedig emlékeztettek, hogy az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást.

A hétvégén ötvenezer fölé emelkedett azoknak a száma, akik a járvány kitörése óta koronavírussal fertőződtek meg a megyében. Jelenleg 50 ezer 362 regisztráltról tudni, és a hétvégén összesen 1481 új fertőzöttet találtak.

Ezek is érdekelhetik