számtalan programon vesznek részt ezen a héten

2021.11.22. 15:52

Pályaorientációs nappal kezdődött a Kőrösy-hét – Fotók

A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum idén is megrendezte hagyományos rendezvénysorozatát, a Kőrösy-hetet, amely egyben projekthét is. Színes programok, versenyek, disszeminációs beszélgetés, tanirodai kiállítás, művészeti délután várja egy héten keresztül az iskola jelenlegi és leendő diákjait.

Varga Lilla

A Kőrösy-héten továbbtanulással, a pénzügy világával ismerkednek az iskolában. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A nagy múltra visszatekintő Kőrösy-hét során a diákok nem csupán tudással, de élményekkel is gazdagodnak. Hétfőn a pályaorientáció kapta a főszerepet. A 11-12. osztályos tanulók meghívott szakemberek segítségével a továbbtanulási lehetőségekről és munkaerőpiac rejtelmeiről kaptak átfogó képet. A fiatalok választ kaptak arra, hogy miként működik az online jelentkezés, hogyan számítják a felvételi pontokat és technikai segítséget is nyújtottak az adatlapok kitöltéséhez a szakemberek.

– A pályaorientációs nap az egyik legfontosabb esemény. A gyerekeket bevezetjük az önéletrajzírás tudományába, állásinterjúra készítjük fel őket. Továbbá csapatépítő jellegű, irányított játékokon vesznek részt a tanulóink. A Pénziránytű program keretén belül részletesebb bepillantást nyernek a pénzügy világába – mondta Farkasné Székely Angéla igazgató.

A hétfői eseményen a diákok az önkéntességgel, környezetvédelemmel, külföldi továbbtanulási lehetőségekkel és karriertervezéssel is megismerkedtek.

A héten felpezsdül az iskola, ugyanis ma játékos matematika versenyt szerveznek a nyolcadikosok számára. Kedden tartják az Erasmus+ disszeminációs teadélutánt, melyen az intézmény kollégái tartanak beszámolót a külföldön szerzett tapasztalataikról. Csütörtökön a diákok a saját vállalkozásaikat mutatják be.

A tanórákon a fiatalok elkészítették az üzleti- és marketing tervet, a reklámot és magát a terméket. Az eseményen munkájuk gyümölcsét ismertetik a nagyközönséggel, a Zentáról érkező csapatokkal együtt. A Nyitott kapuk keretén belül nyolcadikos gyerekek ülnek be az iskola padjaiba. Így kipróbálhatják, hogy milyen lehet igazi kőrösys diáknak lenni. A programsorozat jövő héten kedden zárul, egy családias hangulatú, német nyelvi adventi délutánnal, ráhangolódva az ünnepekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában