két embercsempész is lebukott a megyében

2021.11.02. 07:00

Több mint 1200 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1246 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák az országban az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint. Ezzel azonban még nem volt vége a hosszú hétvégének a határon, Csongrád-Csanád megyében hétfőn embercsempészeket is fogtak az egyenruhások.

Suki Zoltán

20211021 Ásotthalom Magyar, Cseh rendőrök közösen teljesítenek járőrszolgálatot az 55-ös főút környékén az illegális migráció feltartóztatása érdekében. Képen: Harminc feltartóztatott migráns. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Archív fotó: Karnok Csaba

Megszámolni sem könnyű hány csoportban, de péntek estétől vasárnap délig 386 illegális bevándorlót állítottak meg Csongrád-Csanád megyében a rendőrök és a katonák.

Az Országos Rendőr-főkapitányság is számolt, ők péntektől vasárnapig összesítették az adatokat. Azok szerint 1246 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák az országban.

Vagyis az illegális migráció Csongrád-Csanád megyében a legkézzelfoghatóbb, amit az is mutat, hogy a hétvégén megint elfogtak két embercsempészt is.

A Készenléti Rendőrség járőrei és a cseh rendőrök hétfőn éjjel egy óra után Kiszombornál ellenőriztek egy német rendszámú autót. A járműben a tunéziai állampolgárságú sofőr és német állampolgárságú utasa mellett egy magát irakinak valló férfi is utazott. Az illegális migránsnál nem voltak papírok. A sofőrt és német utasát előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, és embercsempészés miatt indítottak eljárást ellene. Ezért egyébként alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben pedig akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés is adható. A bűncselekmény szervezőjét vagy irányítóját húsz évre is lecsukhatják.

A legtöbb migránst péntek estétől és szombat reggelig találták.

Akkor hat csoportban, 133 határsértőt tartóztattak fel Ruzsa, Öttömös, Ásotthalom és Szeged külterületén.

A csoportok tagjai török, szír, iraki, jemeni és afgán állampolgároknak vallották magukat, de papírjaik nekik sem voltak. A migránsokat a járőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában