Helyi közélet

2021.11.06. 18:09

Tökjó nap volt Dócon – Fotók

Ahogy Dócra behajtottunk az autóval, rögtön láttuk, hogy a faluban szombaton a tök játssza a főszerepet: mindenütt ilyen díszítések, életképek fogadták az érkezőt.

Imre Péter

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A nap a gyerekeknek koncerttel indult, a Csiga duó gyermekzenekart élvezettel hallgatták a kicsik és a még kisebbek, majd az évekkel ezelőtt összefogással épített kemencében készített ebéd következett – mesélte a délelőtti és a déli eseményekről Lázár Margit, az egyik szervező a helyszínen, a művelődési ház udvarán.

Délután jött a számos kézműves foglalkozás, az arcfestés és a nap névadójának, a halloween fő jelképének, a töknek a faragása. Többen maszkot, lámpást készítettek – utóbbiakkal sötétedés után felvonulást tartottak a faluban – és jelmezbe öltöztek a gyerekek közül. Kialakítottak egy szelfipontot, tökökkel, szellemeket utánzó-ábrázoló lepedőkkel, terítőkkel, az ősz színeit idéző ágakkal, rozsdabarna levelekkel. Népszerű volt. A napot retro zene és Sógorok koncert zárta. A hurka és a kolbász folyamatosan sült a kemencében, és megtudtuk – praktikus tanács háziasszonyoknak – akkor nem pukkannak szét, ha sütés előtt 20 percig hideg vízben áztatjuk.

 

Ottjártunkkor feltűnt, csak anyukákat látunk. A „titokra” hamar fény derült: a férfiak pár méterrel arrébb, a „völgyben” lévő pálya mellett szurkoltak a megyei IV. osztályú bajnokit játszó focicsapatnak, vagy éppen az együttesben szerepeltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában