A kerítésnél tartott sajtótájékoztatót

2021.11.18. 15:19

Továbbra is korrupt bírákat emleget Márki-Zay Péter

Nagyot fordult az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének a véleménye a magyar határvédelemről. Márki-Zay Péter sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy megtartaná a határkerítést, ami szerinte jó dolog. Az úgynevezett szeretetkampánya ellenére viszont továbbra is korrupt bírákról és koncepciós perekről beszélt.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

A migrációról tartott sajtótájékoztatót Röszkénél, a határkerítésnél november 18-án az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje és Lengyel Róbert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.

Most már tetszik a kerítés Márki-Zay Péternek. Fotó: Karnok Csaba

Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktor nem bevándorlásellenes, sőt azt állította, hogy a miniszterelnök Soros György legjobb tanítványaként szervezi a migrációt.

Márki-Zay Péter ezzel némileg ellentmondott a következő mondatának, ami szerint a határkerítés – ami miatt az Orbán-kormányt támadta korábban szinte a teljes Európai Unió – jó dolog, és ha rajta múlik megtartaná a védelmi rendszert, mert az az illegális migráció megakadályozásának meghatározó eleme.

Lengyel Róbert hasonlóan vélekedett a korábban támadott határkerítésről. Szerinte a kerítés nélkül kezelhetetlen veszélyben lenne Magyarország. Lengyel Róbert azt is elmondta, hogy a kerítés nem elég, emberekre is szükség van a határvédelemhez.

Márki-Zay Péter előszeretettel beszél „szeretetkampányról”, és arról, hogy nem tűri a gyűlöletkampányt. Ezzel kapcsolatban a Délmagyarország kérdésére fenntartotta, amit korábban mondott a Szegedi Járásbíróság bíráiról. Továbbra is azt állítja, hogy Nánási Illés pártállami érdekből, koncepciós eljárásban marasztalta el, és szerinte – hatalomra kerülése esetén – ki kell vizsgálni a bíró ügyeit. A miniszterelnök-jelöltet egyébként már több perben is elmarasztalták. Például azért, mert korábban Miklós Anikó hódmezővásárhelyi iskolaigazgatóról állította azt, hogy „politikai okból súlyosan megalázta és megfenyegette” az iskolában oktató egyik tanárnőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában