Vajon idén ki kapja a díjat?

2021.12.30. 10:34

Február elejéig lehet nevezni a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2021-ben is meghirdette a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot. A Magyar Innovációs Szövetség hagyományos kiírása harmincadik alkalommal indult útjára a nevezési szakasszal.

Munkatársunktól

A Magyar Innovációs Szövetség csaknem három évtizede minden évben odaítéli az Innovációs Nagydíjat. A pályaművek színvonalát mutatja, hogy a beérkezett több mint 1300 nevezés közel 90 százaléka a kiötlői számára bevételt termelő, alkalmazói dolgát jelentősen megkönnyítő újdonságként a gyakorlatban hasznosult. A legjobbak közül 227-en kaptak különböző díjakat, ők alkotják a hazai elitet, a Magyar Innovációs Klubot. 

– A Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által vezetett bírálóbizottság az innováció eredetisége, újszerűsége, műszaki, gazdasági előnyei mellett az innováció révén elért árbevételt, nyereséget veszi figyelembe, és mind­ezek alapján titkos szavazással választja ki a legkiemelkedőbb innovációs teljesítményeket – mondta Pakucs János, a szövetség tiszteletbeli elnöke. 

Schanda Tamás miniszterhelyettes azt hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság fenntartható növekedését, versenyképességének tartós megerősítését a magas hozzáadott érték, a piacképes termékekbe forgatott magyar ötletek biztosítják. A kormány a kutatói életpálya célzott támogatásával ösztönzi még jobb innovációs teljesítményre a hazai cégeket és egyetemeket. 

A miniszterhelyettes kiemelte, a járványhelyzet nyomatékosan figyelmeztetett az innováció, és különösen az egészségipari fejlesztések fontosságára. Emlékeztetett, hogy az elmúlt években a gyógyítást, megelőzést segítő termékeket találtak méltónak az Innovációs Nagydíjra. Tavaly a Richter Gedeon csontritkulást eredményesen kezelő világújdonsága, 2019-ben a szövettani diagnosztika területén óriási előrelépést hozó, digitális Pannoramic termékcsalád érdemelte ki az elismerést. 

Az új termékkel, eljárással vagy szolgáltatással jelentős üzleti sikert elért vállalkozások, szervezetek jelentkezéseit 2022. február 2-ig várják. A Magyar Innovációs Nagydíj mellé 1 millió forint, a további kategóriákban pedig 300-500 ezer forint pénzjutalom jár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában