Szegedi hírek

2021.12.09. 10:19

Fidesz: világszenzáció született Szegeden

Munkatársunktól

– Még a szocializmus idején egyszer megpróbáltak Szegeden uszodát építeni, amiből sportcsarnok lett, mert elrontották az építkezést. Eddig ott kapott otthont a férfi kézilabdacsapat, most viszont egy igazai világszenzáció született itt, amely hűen tükrözi a csapat korábbi, jelenlegi és reményeim szerint a jövőbeni teljesítményét is – jelentette ki csütörtökön a 36 milliárd forintos állami támogatásból épült Pick Aréna előtt Bartók Csaba.

A Csongrád-Csanád megyei 1. számú választókerület országgyűlési képviselő jelöltje (Fidesz-KDNP) elmondta, a 28 ezer négyzetméteres, 6 szintes komplexum 8300 néző befogadására alkalmas, ráadásul egyedülálló módon magába foglal egy akadémiát is kollégiummal, edzőtermekkel, prevenciós és rehabilitációs egységekkel.

– A szegedi férfi kézilabdacsapat története 60 évre nyúlik vissza, és ugyan évtizedek óta a világ élmezőnyébe tartozik a Pick Szeged, de csak most jutottunk el oda, hogy méltó otthont kaptak a játékosok, a szurkolók és a vendégek is. Ez nemcsak a csapatnak, hanem minden szegedinek épült, és a cél az, hogy minél több fiatalt neveljenek itt a mozgásra – mutatott rá a szegedi Fidesz elnöke.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Mihálffy Béla, a Csongrád-Csanád megyei 2. számú választókerület országgyűlési képviselő jelöltje (Fidesz-KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt néhány évben hány sportfejlesztés valósult meg a városban a kormány támogatásával. Jelezte, 15 milliárd forintból épült meg a Szent Gellért Fórum, mely a sportolóknak és a rendezvények résztvevőinek is 21. századi körülményeket biztosít. Emellett megújult a SZVSE pálya, mely komoly atlétikai centrum lett, valamint a birkózó csarnok is modernebb lett, erre 600 millió forintot költöttek – tette hozzá.

– A Maty-éri olimpiai központ szintén kormányzati támogatással, 4,6 milliárd forintból újulhatott meg, míg az Etelka soron megépült a Tiszavirág Sportuszoda 16 milliárd forintból. Ezeknek a létesítményeknek a felújítása, megépítése ünnep a szegediek számára – hangsúlyozta.

Mihálffy Béla leszögezte, amennyiben tavasszal a Fidesz-KDNP folytathatja a munkát és a szegediek bizalmat szavaznak neki és Bartók Csabának, akkor folytatódnak ezek a nagyívű fejlesztések a megyeszékhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában