Csongrád-Csanád megye

2021.12.03. 07:40

Informatikai fejlesztés miatt hosszú a várakozás

Egy informatikai fejlesztés miatt kell lényegesen többet várakozni a röszkei kishatáron azoknak, akik Szerbiába mennek, vagy Magyarországra jönnek. A rendőrség mindent megtesz, hogy az átléptetés minél gyorsabb legyen.

Suki Zoltán

20211201 Röszke Lassú az áthaladás a közúti határátkelőn fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

– Többször annyi időbe telt át­­jutni Szerbiából Magyarországra, és vissza is a röszkei kishatáron a napokban, pedig nem volt nagyobb a forgalom az átlagosnál – mondta a Délmagyarországnak Vass Zoltán. Magyarkanizsa mezőgazdasággal megbízott tanácstagja hozzátette, hogy gyalogosan állt sorba a családjával a napokban kora délután a határon, ahol akkor a gyalogos, kerékpáros és segédmotoros átkelésre várók 35-40-en lehettek, és 50 autó is várakozott, hogy ki tudjon lépni Magyarországról.

Azt mondta, hogy az okmányok kezelése nagyon lassan ment, a sor pedig folyamatosan nőtt. Nekik csaknem egy órát kellett várniuk az átkelésre.

– Kérdeztük a rendőröket, hogy ennek a rettenetesen lassú tempónak mi az oka. Azt mondták, hogy új informatikai rendszert telepítettek. Szerettem volna helyben mindezt egy panaszkönyvbe rögzíteni, de tájékoztattak, hogy arra ott nincs mód. Ha vállalom, akkor gyalogoljak át a Röszke autópálya-határátkelőre, mert ott tudok írásbeli panasszal élni – tette hozzá Vass Zoltán. Mivel rajta kívül többen is panaszkodtak a hosszú várakozási időre, megkérdeztük a rendőrséget, hogy mi annak az oka.

A megyei főkapitányság kommunikációs osztálya azt vá­­laszolta, hogy valóban egy in­­formatikai fejlesztés zajlik a határellenőrzésben, azért, hogy idővel még biztonságosabb lehessen az utazók be- és kiléptetése az országból, illetve az Európai Unióból. Ez szerintük járhat némi kellemetlenséggel, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy az átléptetés minél gyorsabb és zökkenőmentesebb legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában