Szeged

2021.12.14. 19:10

Kevesebb napelem lesz a trolitelepen

Változtatni kellett azon a közbeszerzési eljáráson, amit még korábban írt ki a szegedi közlekedési cég a Körtöltés utcai telephely épületének energiahatékonysági felújítására – derült ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

A tervek szerint több más mellett egy eredetileg 200 darabból álló napelemrendszert szerelnének fel, új nyílászárókat és garázskapukat építenének be, és hőszigetelnék az épületet. A módosítás szerint a 200 nap­elem helyett 176-ot telepítenek, mert annyit bír el a jelenlegi te­­tőszerkezet, így minimálisra csökken a munkák miatti üzemszünet és üzemi károk kockázata. Változtattak a kapukon és a kazánházi nyílászárókon is. 

 

 

A műanyag nyílászárók gyár­­tója jelezte, hogy a nyílászárók beszerelését megelőző helyszíni felméréskor derült ki, hogy az új nyílászárók előtt megmaradó sugárzó fűtőtestek túl közel vannak a beépítendő műanyag tokokhoz, ezért azokat el kell távolítani. 

Fotó: Karnok Csaba

A homlokzat hőszigetelésekor pedig az derült ki, hogy a felső panelsor mozog, ezeket rögzíteni kell. Ráadásul a mosó ablaksor alatti vasbeton paneljai annyira rossz állapotban vannak, hogy a víz kijut a panelen kívülre, amivel rontja a hőszigetelés hatásfokát. 

Ennek megakadályozása ér­dekében a falra szigetelést kell tenni. 

 

 

A trolimosó külső burkolatának megbontásakor három teljesen elkorrodált C szelement, azaz alátámasztót találtak, amiket szintén cserélni kell. A teljes beruházás összege egyébként nem változott, 277 millió 556 ezer forintba kerül majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában