Csanádpalota, Makó

2021.12.15. 16:16

Megint kitüntették Vetró Józsefet

Szabó Imre

Sz.I.

Nem csak otthon ismerik el a júniusban Csanádpalotán díszpolgárként kitüntetett vállalkozót, Vetró Józsefet: a napokban a makói ipartestület ünnepi közgyűlésén találkoztunk vele, ahol aranykoszorús mesteri díszoklevelet vehetett át. A rangos kitüntetést Juhos János, az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöke adta át neki. 

Emlékezetes, Vetró Józsefet egy posztumusz kitüntetettel, Molnár Lászlóval együtt fogadták díszpolgárrá a nyáron.

 A kitüntetés odaítélése azonban szabálytalan volt, mert arról Debreczeni István polgármester egy személyben döntött június 15-én – ezt azonban csak június 14-ig tehette volna meg a járványhelyzetre tekintettel. Miután a megyei kormányhivatal a vonatkozó határozatot érvénytelenítette, Debreczeni a díszpolgári javaslatokat a testület elé vitte. A képviselők Molnárét jóváhagyták, Vetróét azonban nem. Valószínűleg az eljárással volt gondjuk, nem Vetró személyével, hiszen mint megírtuk, a vállalkozó sokat jótékonykodik, dolgozik a közösségért – például a Kövegy és Csanádpalota közt álló gémeskút megújulása is nagyrészt az ő önkéntes munkájának köszönhető. 

Vetró József egyébként most azt mondta, a díszpolgári címet jelképező oklevél továbbra is nála van, azt tőle senki nem kérte. A kitüntetéssel járó pénzt sem. Igaz, azt nem is tudná visszaadni, hiszen egy alapítvány számlájára fizette be. 

– Remélem, az aranykoszorús mesteri oklevelet nem akarják majd visszavenni tőlem – mondta lapunknak mosolyogva. Persze amikor a csanádpalotai testület visszavonta tőle a díszpolgári címet, akkor sem esett kétségbe: azt mondta, úgy gondolja, ezt a palotai emberektől kapta, és nem neki kell szégyenkeznie a botrány miatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában