Elsősegélynyújtás és kreatív alkotás

2021.12.01. 20:11

Nyílt nap volt a az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolában – Fotók

Szerdán nyílt napot tartott az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakkép­­ző Is­kola.

delmagyar.hu

Gyakorlati bemutatókon ismerkedtek meg a szakmákkal a fiatalok. Fotó: Kuklis István

Az esemény első részében az iskola vezetősége részletesen tájékoztatta a szülőket az intézmény által nyújtott szakmákról, az ösztöndíj-, valamint a to­­vábbtanulási lehetőségekről. Kiemelték, hogy a Szegedi Tudományegyetemre való felvételinél kreditbeszámítással könnyebbé válik az adott szakra való bejutás.

Több teremben interaktív fog­­lalkozásokkal várták a diákokat, így átfogó képet kaptak az érdeklődők, hogy mit tanulhatnak a jövőben az iskolában. Az egészségügyi ágazatban az elsősegélynyújtás kapta a főszerepet egy ambubaba segítségével. A tanárok bemutatták a stabil oldalfekvést, az újraélesztést és a légzőgyakorlatok helyes menetét.

A kreatív ágazatban két foglalkozást tartottak: a grafikusdiákok különféle kollázsokat készítettek a megadott anyagok felhasználásával, a divat- és stílustervező tanulók a manapság népszerűnek mondható „csúnya” pulcsikat terveztek.

– A szegedi sportegyesületekkel kialakítunk egy hosszú távú együttműködést. Indítani szeretnénk egy sportorientációs osztályt, ahová igazolt sportolókat várunk. Jelenleg a Naturtex-SZTE-Szedeák, a Szegedi VE, valamint a Szegedi Férfi Ví­­zilabda Sportegyesület támogatja a kezdeményezésünket – mondta Horváth Levente Attila, az intézmény igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában