Pusztamérges

2022.01.10. 12:00

A jövőbe tekint a falu

Dióhéjban összefoglalva véleményét, elégedett Pusztamérges 2021-es évével Papp Sándor polgármester. A Magyar falu programban három projektjük is támogatásban részesült, februárban pedig nyit az új konyha.

A. T. J.

Papp Sándor elmondta, próbálkoztak közösségi élmények megteremtésével, de sok rendezvényünk nem volt tavaly. Fotó: Török János

Fotó: Török János

– Tulajdonképpen, ha dióhéjban össze kellene foglalnom a dolgot, akkor azt mondanám, annak ellenére, hogy járványidőszakot éltünk, ahhoz képest mi a tervein­ket, elképzeléseinket tudtuk teljesíteni, sőt azt mondom, hogy túl is teljesítettük azokat. Most itt gondolok arra, hogy a Magyar falu programban három kisebb pályázatunk is nyert: a fogorvosi eszközök beszerzése, a játszótér-felújítás, illetve a temető előtti parkoló építése és a temetőben lévő vízhálózat bővítése – kezdte az évértékelő beszélgetést Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere. 

– Ezekre nyertünk pályázati pénzt, ezek megvalósultak, a temető az év vége előtt nem sokkal készült el. Ezek 4,5–5 milliós beruházások – tette hozzá. 

A nagyobb pályázatokat illetően Papp Sándor megemlítette a polgármesteri hivatal tetőszerkezetének teljes felújítását, ami azonban még várat magára. Ez egy nagyjából 30 milliós beruházás, amelyet majd tavasszal kezdenek el, mert ennek az engedélyeztetési tervek miatt nyár elejéig meg kell valósulnia. A már 2021-ben elkezdett, de majd csak idén befejeződő munkák közé tartozik a járda és parkoló kialakításra, amelyre tízmillió forintot nyertek a Belügyminisztériumtól. 

Ami szintén ebben az évben valósul meg, az a bölcsőde 150 milliós költségvetéssel, a másik pedig egy 350 adagos melegkonyha kialakítása a hozzá tartozó kis étterem építésével, amely bruttó 200 millió forintos költségvetéssel készül el. Ez a tervek szerint február elsején már üzemel. Az építkezés készen van, most az udvar és környezetének rendbetétele, továbbá a konyhai eszközök beszerzése zajlik. 

– Az utóbbi pár évhez viszonyítva a falusi CSOK-nak köszönhetően a korábban eladó számos ingatlanból alig néhány maradt. Jó dolog, hogy akik kiköltöznek, azok között sok a fiatal házaspár, akár két-három gyerekkel is érkeznek. Ha itt letelepednek, akkor nő a bölcsődei, óvodai, majd iskolai gyermeklétszám is – adott hangot a jövőre vonatkozó reményeinek Papp Sándor polgármester. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában