Látványos eszközbemutatók, érdekes kísérletek

2022.01.15. 14:07

Az Agórában várta nyílt napjával a TTIK az érdeklődőket – Galéria

Mit csinál a löszkutató és a rezervoárgeológus? Hogyan zajlik a biológus képzése? Mennyit keres egy mérnökinformatikus? – többek közt ezekre a kérdésekre kaptak választ azok a középiskolások, akik szombaton ellátogattak a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának nyílt napjára.

K.A.R.

Szeged, 20220115. SZTE TTIK nyílt nap az Agórában. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

A Szent-Györgyi Albert Agórában várták a fiatalokat a kar szakemberei, akik látványos eszközbemutatókkal és érdekes kísérletekkel várták az érdeklődőket.

Így például láthattak legendás ősmaradványokat a diákok, akik néhány ilyen különlegességet mikroszkóppal is szemügyre vehettek, valamint a vegyészek virágoskertjébe is bepillantást nyertek. Emellett saját kezűleg meteorológiai előrejelzést is készíthettek, sőt azt is megtudhatták, hogy mekkora az ökológiai lábnyomuk, és azt miként tudják kiszámolni. Rengeteg szórakoztató, érdekes programmal készült az egyetem azért, hogy minél többen kapjanak kedvet a karon tanulható szakmákhoz.

Mindemellett persze a képzésekről tájékoztató előadások is voltak. Az Informatikai Intézetben zajló képzésekről Nyúl László intézetvezető számolt be, miszerint azok a szakok, amelyekre náluk lehet jelentkezni – mérnökinformatikus, programtervező informatikus, villamosmérnök, gazdaságinformatikus –, ott vannak a legjobban fizető képzések top10-es listáján. Vagyis havonta bruttó 300-400 ezer forintot visz haza egy kezdő, diplomával rendelkező informatikus.

Hangsúlyozta, csakis a jó szakember tud jól keresni, azonban ehhez az kell, hogy aki az intézet képzéseit választja, az hagyja magát képezni, nyitottan érkezzen az egyetemre, és higgyen abban, hogy az oktatók utat mutatnak, és olyan tudást adnak át, amelyre a későbbiekben bárki építkezni tud.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában