Kistelek

2022.01.28. 09:06

Fejlesztik az ipari parkot

I. P.

A hónap közepén adták át hivatalosan Kisteleken az ipari parkhoz kapcsolódó ipari szennyvíztisztítót a csatornarendszerrel, ami tovább növeli az esélyeit az újabb érdeklődő cégek szemében. 

– Az ipari park elnevezést 2005 decemberétől viselheti a terület, az akkori 33 hektáron 8-10 vállalkozás üzemelt. A 2016-os bővítéssel 66 hektárosra nőtt a terület, csarnokok épültek, és a kezdetekhez képest háromszor annyi cég talált már ott otthonra – mondta lapunknak a kisteleki ipari park gazdasági fejlesztéséért felelős Bozsányi Ilona. Azzal folytatta: eleinte előfordultak lemorzsolódások, cserék, de a maiak már maradnak az ipari parkban, jelenleg is tárgyalnak, Nagy Sándor polgármester vezetésével, három, milliárdos beruházást tervező céggel, illetve az már biztos, hogy egy mézkereskedő is beköltözik, illetve 20-22 személyes kisbuszokat összeszerelő üzem kezdi meg a működését nyáron. 

Ipari igényeknek megfelelő terhelésű utat építettek, bevitték oda az alapvető infrastruktúrát, a vizet, a szennyvizet, a közvilágítást és a gázt. Ezt követte a már említett 517 milliós költségvetésű ipari szennyvíztisztító megvalósítása, féléves tesztelése és ünnepélyes átadása. Ezzel különválasztották a kommunális és az ipari szennyvizet. Következő lépés a bővítés és a szintlépés lesz: tavaly év végén pályáztak a tudományos és technológiai park címre, elnevezésre, ha elnyerik (még nem bírálták el a pályázatot), az újabb fejlődési lehetőségeket kínál, hiszen innovációval, fejlesztéssel, tudományos tevékenységgel is foglalkozó vállalatok, vállal- kozások települhetnek Kistelekre. 

– Szeretnénk az infrastruktúrát bővíteni, azt kivinni az autópályáig. Önkormányzatunk is tervez még csarnoképítést, valamint úgynevezett inkubátorházat is akarunk építeni, amiben több kisebb vállalkozás irodája, központja kaphatna helyet, ahol megerősödhetnek és felnőhetnek – zárta gondolatait Bozsányi Ilona. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában