Csongrád - testületi ülés

2022.01.27. 15:44

Lesz körforgalom az áruháznál Csongrádon

Több technikai jellegű módosítás mellett a képviselők döntöttek egy orvosi körzet megszüntetéséről, egy régi-új városi elismerés „újraélesztéséről” és egy forgalmi csomópont átalakításáról is.

M.A.

Fotó: Majzik Attila

Egy perces néma főhajtással kezdődött a képviselők testületi ülése a városházán: a nemrég elhunyt Mihály Sándor roma nemzetiségi képviselőre, Komlósi Mihályra, a Városellátó vezetőjére és Tóth Béla szobrászművészre emlékeztek. Napirend előtti felszólalásában Murányi László ehhez kapcsolódva javasolta, a szobrász házán helyezzenek el egy emléktáblát is.

 

A napirendi pontok tárgyalása során döntés született arról, hogy a 9. számú felnőtt háziorvosi körzet feladat-ellátását idén március 31-el megszüntetik, mivel a praxis átvételére jelentkező orvos más elfoglaltságai miatt végül nem tudta az orvosi feladatokat folytatni. 

Körforgalom épül a forgalmas kereszteződésben. Fotó: Majzik Attila

Mint Somogyi Árpád, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke elmondta, ellátatlan beteg így sem lesz, a körzet lakói értesítést kapnak arról, hogy másik háziorvosi praxishoz sorolják őket. Ezt követően dönthetnek arról, hogy annál a háziorvosnál maradnak-e, vagy máshoz kérik át magukat.

 

A képviselők ismét önállóvá tesznek egy korábban már létező, de az utóbbi években egy másik elismerésbe olvadó városi kitüntetést: a Közművelődési díjjal azon személyeket és közösségeket ismerik majd el, akik közösségi munkájukkal, a közéletben való részvételükkel hozzájárulnak Csongrád közművelődési és kulturális színvonalának emeléséhez.

Körforgalom-építésre is pályázik a város: ugyan a közműkiváltások magas költsége miatt elvetették ezt a tervet, most pályázati támogatással mégis lehetőség nyílik a Fő utca-Arany János utca-Vég utca csomópont átalakítására. A tervezői költségbecslés alapján a felújítandó szakasz és a hozzá kapcsolódó közművek kivitelezési költsége közel 120 millió forint, a beruházás megvalósításához az önkormányzat csaknem 80 millió forint önrészt kell, hogy biztosítson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában