Újra vízre szálltak újévkor

2022.01.03. 16:40

Motoros hajókkal, vitorlásokkal és kenukkal szálltak vízre elsején – Galéria

Idén január elsején is vízre szálltak Szegeden a vitorlázást, a vízi sportokat kedvelők az újév első napján. Vagyis voltak, akik hajóba ültek, mások pedig a partról nézték őket, de sült malac, kolbász, tea és forralt bor mindenkinek jutott.

S. Z.

20220101 Szeged Újévi vitorlázás a Tiszán. Tisza Party Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Szegeden a vitorlázást, a vízi sportokat kedvelők az újév el­­ső napján évről évre találkoznak, hogy vitorlásba, kajakba, kenuba, sárkányhajóba, kishajóba, csónakba ülve elsőkként vízre szálljanak. Kipper György szervező azt mondta, remélik, hogy igaz a mondás, mely szerint az újév első napján történtek jegyében telik majd az új esztendő. Vagyis sokat fognak vitorlázni idén is. 

Nem lehetett okuk a panaszra azoknak, akik most január 1-jén kilátogattak a szegedi vitorláskikötőbe. Egyrészt azért, mert legalább 16 fok és tűző napsütés volt a Tisza partján, másrészt pedig azért, mert idén is volt újévi malacsült, hurka, kolbász, forralt bor, forró tea és tábortűz is. 

 

Az esemény egyébként tavaly sem maradt el, de a koronavírus-járvány miatt másképpen rendezték meg. Akkor nem volt sárkányhajózás, sem a kikötőben rendezett piknik, mert ezeknél nem lehetett volna tartani a biztonságos, másfél méteres távolságot. Ennek ellenére so­­kan voltak kíváncsiak a vitorlabontásra. A hajósok, ahogy az idén is, dél körül szálltak vízre. 

Idén a vitorlásokon kívül mo­­toroshajókat és kenusokat is lehetett látni a Tiszán. 

Aki a nézelődők közül kedvet kapott a vitorlázáshoz, az meg is tanulhatja Kipper Györgytől, aki a koronavírus-járvány alatt még azt is kidolgozta, hogy ez hogyan lehetséges online. Amit eddig személyesen magyarázott el, mutatott meg a diákoknak az elméleti oktatáson, azt most on­­line sajátíthatják el. Az érdekes a történetben, hogy Kipper György a helyzetre al­­kalmazha­­tó módszert már ko­­rábban kidolgozta az általa szervezett kishajóvezetői tanfolyamra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában