Helyi közélet

2022.01.27. 19:16

Tinisarkot kapott a dorozsmai könyvtár

Tinisarkot alakítottak ki a Somogyi-könyvtár dorozsmai fiókkönyvtárában. Az új helyiséget egész napos programokkal avatták fel a városrész fiataljai.

T. K.

A Somogyi-könyvtár önkormányzati képviselői segítséggel tini-sarkot alakított ki a Dorozsmai Fiókkönyvtárban. Mihálffy Béla képviselői keretéből támogatta a beruházást, amely során egy raktárhelyiséget alakítottak át. 

A tini kuckót egy raktárból alakították ki. Fotó: Karnok Csaba

Piri Ildikó, a Somogyi-könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, a festést és a faljavítást követően mágnesfalat és új bútorokat helyeztek el a kis szobában, a polcokat pedig tinédzsereknek szánt könyvekkel és társasjátékokkal töltötték fel. A faldekorációt az Orczy István Általános Iskola diákjai készítették el.

 

 

A szerdai ünnepélyes átadón Mihálffy Béla örömét fejezte ki, hogy hasznosan költötték el a támogatás összegét, hiszen abból még arra is futotta, hogy egy fotófalat rendezzenek be a könyvtárban. A fiatalokat pedig arra buzdította, hogy minél többet járjanak ide. 

 

Szerdán egyébként nem is volt üresjárat az intézményben: reggel 8 órától a két dorozsmai iskola, a Jerney és az Orczy diákjai jöttek ide különböző foglalkozásokra. A Somogyi-könyvtár erre a napra hozott Legot, mini robotokat, 3D-nyomtatót, illetve olyan eszközöket, amelyekkel a programozást lehetett tanulni. De voltak társasjátékok is, illetve olyan készségfejlesztők, melyekkel az angol, matematika vagy rajz tudásukat fejleszthették a fiatalok.

Fotó: Karnok Csaba

Ezen a napon köszöntötték a 2021-ben legtöbbet olvasó óvodás és iskolás gyerekeket is – különlegesség volt, hogy ők mindannyian egy család tagjai. Az est fénypontja pedig a Jerney János Általános Iskola csapatainak Activity-bajnoksága volt, melyet délután 5 órától rendeztek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában