Szeged

2022.01.07. 13:40

Várkonyi Zoltán is a képviselőjelöltek között

Minden szegedi körzetben van országgyűlési képviselőjelöltje a ISZOMM-nak, a pénteki bejelentés szerint az 1-es körzetben Várkonyi Zoltán indul. Az Elvis-imitátor a szociális válságot szeretné megszüntetni.

K.A.R.

Az Elvis-imitátorként ismert szegedi énekes is indul a tavaszi választáson. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

Várkonyi Zoltánt, az Elvis-imitátorként ismert szegedi énekest indítja országgyűlési képviselőjelöltként Csongrád-Csanád megye 1-es számú választókörzetében az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) – ezt pénteken jelentette be a párt egyik alapítója, Székely Sándor. Hozzátette, mostani jelöltjük bemutatásával közelít a szükséges 71 főhöz pártjuk jelöltjeinek a száma.

Várkonyi az eseményen közölte, a szociális válságot szeretné megszüntetni, és arra törekszik, hogy mindenki "jólléte" biztosított legyen. Éppen ezért célja, hogy a devizahitelesek számára egy alap jöjjön létre, melyből azokat támogatnák, akik elvesztették az otthonukat. Továbbá a bérlakásépítési programot is szorgalmazza a szegedi művész azért, hogy mindenki szükségletei szerinti magas minőségű ingatlanban élhessen, bárhol az országban.

A szegedi Elvis megválasztása esetén a magas minőségű közétkeztetés kiterjesztését is kezdeményezi majd, hogy senki ne maradjon éhesen.

A sajtótájékoztatón Székely Sándor országgyűlési képviselő leszögezte, az ISZOMM baloldali párt, amely minden szegedi körzetben indít jelöltet. Várkonyi mellett a 2-es körzetben Dobos László, a Szegedi Tudományegyetem politológia szakos hallgatója indul.

Közölte, a párt legfőbb célkitűzéseit a Kádár János Tervben foglalták össze, miszerint azt szeretnék elérni a parlamentben, hogy a minimálbér nettó 250 ezer forint legyen, a családi pótlékot 50 ezer forintra emeljék, az egészségügy, az oktatás és a rendvédelem területén dolgozók fizetése pedig minimum nettó 350 ezer forint legyen. Céljuk az is, hogy a legkisebb öregségi nyugdíj 150 ezer forint legyen az országban. A megyében szeretnék élhetőbbé tenni az egyetemi kollégiumokat is, a Homokhátságon pedig a vízproblémát szeretnék orvosolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában