Személyiségek találkoznak a tanteremben

2022.02.03. 17:21

Az elsős tanítók fogadták a családokat

Tavaly 42 diák kezdte el az első tanévét a vásárhelyi Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában, idén is két emelt szintű ének-zenei osztályt indít a városi beiskolázású intézmény.

Fotó: Tábori Szilvia

 Az iskolaválasztás megkönnyítéséhez tartottak nyílt tanítási órákat csütörtökön délelőtt Póthné Nagy Tünde és Csikós Judit pedagógusok. Abban mindketten egyetértettek: a tanítók a személyiségükkel szólítják meg a családokat, ezért is fontosak a bemutatkozások. 

 

A pedagógus és a gyerek között kialakuló kölcsönösség, a kettejük személyiségének találkozása elsőre megmutatkozik, a szülők így könnyebben döntenek. Biztosak lehetnek abban, hogy gyerekük komfortosan érzi magát a választott iskolában.

A tanítók személyiségükkel szólítják meg igazán a gyerekeket. Fotó: Tábori Szilvia

A leendő elsősök tanítói hangsúlyozták: a hat-hétéves korosztály ugyan már jól elkülöníti a fantáziavilágot a valóságtól, azonban a mese még az otthonuk. Mondókákkal, játékkal, történetekkel varázsolják el őket, erősítve képzelőerejüket, belső világukat. De nem mehetnek el szó nélkül a digitális lehetőségek mellett sem. Fontos az egyensúly, az önvédő módszerek kialakítása, hogy ne csellengjenek a virtuális térben, inkább ismerkedjenek a lehetőségeivel és az egészséges keretekkel.

 

A következő nyílt tanítási órákra legközelebb február 24-én, csütörtökön 9 és 11 óra között várják a családokat. A felvételihez szükséges zenei meghallgatást és beszélgetést a nővérekkel március első napjaiban tartják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában