Helyi közélet

2022.02.18. 16:37

Az új ablakokat várja az intézmény

A szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda iskolaépülete. Fotó: Majzik Attila

Megtorpant a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda iskolaépületének energetikai korszerűsítése, egyelőre várják az új nyílászárókat. Augusztusban ugyan a kivitelezők kicserélték a termosztatikus szelepeket, de azóta áll a munka, most az ablakok legyártására várnak. 

 

 

– Számunkra is izgalmas a helyzet, hiszen közeleg a projekt zárási határideje, és kérdés, hogy miként oldjuk meg a helyzetet a rövid idő alatt. A nyílászárók cseréje okoz majd kihívást, logisztikailag elrendezni az osztályokat. Amitől azonban legjobban tartunk, az az ebédlő, mert 350 iskolás és csaknem 50 óvodás étkezik ott. Abban egyeztünk meg a kivitelezőkkel, hogy azt vesszük előre, és kitaláljuk, hogyan és mennyi idő alatt tudjuk felújítani. Talán a tavaszi szünetben tudunk erre napokat áldozni – számolt be a projekt alakulásáról Siposné Miskolczi Gyöngyi, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője. 

 

 

A felújítás során a tervek szerint megvalósul a zárófödém és pincefödém hőszigetelése, illetve a homlokzati nyílászárókat is felújítják. Napelemet is szerelnek fel, a megújuló energia használatával javítja az épület hőtechnikai adottságait, valamint a gyerekek hőérzetét. 

 

 

Az energetikai korszerűsítés egyébként több mint 280 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg, a kivitelezést idén júliusra szeretnék befejezni az intézményben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában