Szegedi hírek

2022.02.15. 15:10

Minden uniós országban csalnak Ujhelyi szerint

- Mindenhol vannak visszaélések. Nincs olyan Európai uniós tagállam, ahol ne lenne valamilyen csalás uniós forrásokra – ezt Ujhelyi István jelentette ki keddi szegedi sajtótájékoztatóján.

A baloldali Európai Parlamenti képviselő ezt éppen azon a sajtótájékoztatón mondta, ahol arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miatt vannak veszélyben Magyarország uniós forrásai.

Ujhelyi István szerint először az unió történetében indítanak jogállami vizsgálatot, aminek az lesz a vége, hogy nem érkezik pénz az országba, ahogy nem érkezett meg a helyreállítási alap 2500 milliárdja sem.

Az MSZP-s EP-képviselő azt is elmondta, hogy arra számít, hogy mindenképp eljárás indul Magyarország ellen, aminek a választásokig nem lesz vége.

A sajtótájékoztatón részt vett Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő is, aki azt mondta, hogy Szeged tavaly megkezdte a még 2014-ben elkészült Integrált Területfejlesztési Stratégia átdolgozását Fenntartható Városfejlesztési Stratégiává.

A képviselő szavaiból kiderült, arról, hogy a 2021 és 2027 közötti uniós ciklusban mennyi uniós forrás jut Szegednek, még nincs döntés, de már sok dokumentum született róla. A 2014–2020-as fejlesztési ciklusban 34 milliárd forint volt előirányozva, ebből 30 milliárdot el is költött Szeged.

Most Szabó Sándor szerint 26 milliárd forint várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában