Helyi közélet

2022.02.25. 08:55

Török embercsempészt fogtak el Ruzsánál

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két férfinek, akiket a rendőrség csütörtök hajnalban, furgonjukban 24 illegális határátlépővel ért tetten a megyében.

delmagyar.hu

Illusztráció: police.hu

A gyanúsítottak ismeretlen kilétű megbízójuk utasításai szerint csütörtök hajnalban, Ruzsa térségében kisteherautójuk rakterébe 24, a szerb-magyar zöldhatáron illegálisan átvezetett külföldit vettek fel, és velük Nyugat-Európa felé indultak. A járművet a rendőrség járőrei röviddel ezt követően közúti ellenőrzésre megállították. A raktérben utazó személyek az intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem Magyarországra történő belépésük jogszerűségét igazolni nem tudták.

 

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntetőeljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

 

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó üléseken fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában