Környezettudatos diákokat nevelnek

2022.03.29. 20:54

A hulladékmentes és egészséges életmóddal ismerkedtek Csongrádon

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium adott otthont a Becoming European Ecocitizens Erasmus+ projekt következő állomásának. A csongrádi diákok a vendég török, olasz, portugál, lengyel és spanyol iskolásokkal együtt gondolkodtak közösen az ökotudatosságról, illetve a hulladékmentes és egészséges életmódról.

M. A.

Közel egy hétig vendégeskedtek Csongrádon a diákok. Fotó: bjg.hu

A Becoming European Ecocitizens nevű projektben főkoordinátorként vesz részt az iskola, miközben szemléletformálásra, környezetvédelmi szemlélet kialakítására törekednek. A programnak, amiben közel hatvanan vettek részt, a környezettudatos magatartás és az organikus ételek megismerése volt a fő témája. Mint Hajdúné Tyukász Zsuzsanna, a projekt főkoordinátora elmondta, a diákok laborfoglalkozásokon, gyárlátogatásokon és kirándulásokon vettek részt. 
 

A tanulók a program során az ökotudatos magatartásról tanultak játékos formában. A gyerekek mézet kóstoltak, biocsírákkal ismerkedtek, egy biogazdaságot is meglátogattak – részletezte a főkoordinátor. 
 

Hajdúné Tyukász Zsuzsanna kiemelte, a 2020 szeptemberében, öt partneriskola részvételével indult program a járványhelyzet miatt sokáig csak az online térben zajlott, így örültek, hogy a diákok végre személyesen is találkozhattak. 
 

Öt napot töltöttek nálunk a vendégeink, a török, olasz, portugál, lengyel, valamint spanyol iskolásokkal közösen érdekes kémia- és biológia­kísérleteket végeztünk, emellett a gyerekek megismerkedhettek a Szarvasi Arborétum növényvilágával is. A műhelymunkák során egészséges ételekkel, a hulladékmentes életmóddal, biológiai gazdaságokból származó édességekkel, a vízszennyezés hatásaival foglalkoztunk, illetve megismerhették a Tisza Tidy Up csoport tevékenységét is. Felgyőn a Rijk Zwaan cég telephelyén tanulmányoztuk a növénytermesztés jövőjét és a fenntartható fejlődésen alapuló növénynemesítést, és jártunk a Csipetke hulladékmentes üzletében is – számolt be a programokról Hajdúné Tyukász Zsuzsanna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában