Helyi közélet

2022.03.30. 15:30

Egyheti eledel van csak a Tappancs Tanyán

T. K.

20210407 Szeged Tappancs Tanya állatmenhely Korszerűsítették a Tappancs tanyát. Képen: Új kenneleket építettek a régiek helyére a kutyusoknak. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Állateledelt kér az adományozóktól a Tappancs Alapítvány: már csak egy heti táp van a raktárukban. Természetesen az állatok nem éheznek akkor sem, ha nem jön segítség, csak akkor más célra szánt pénzből kell élelmet vásárolni. 

 

Felhívással fordult az állatbarátokhoz a Tappancs Alapítvány: kutya- és macskaeledelt kérnek adományként. Farkas Gabriella kuratóriumi elnök elmondta, kutyatápból már csak egy hétre elegendő mennyiségük van, ezért bár rendszeresen kapnak ilyen jellegű felajánlásokat, most úgy érezték, erre a lehetőségre külön felhívják a figyelmet.

 

Sokan nem szeretnek pénzt adni a különböző szervezeteknek, ezért gyakori, hogy inkább azt vállalják, hogy vásárolnak konzerveket és száraz tápokat a menhelyi állatainknak. Ez számunkra azért hasznos, mert a pénzünket így egyéb költségek finanszírozására fordíthatjuk. Tény, hogy mi kapjuk az adó egy százalékokból a legnagyobb összeget megyénkben, az azonban teljes egészében a menhely működtetésére megy el. Nagyjából 180 kutyáról és közel 50 macskáról gondoskodunk, melyek oltása, gyógyszeres kezelése, ivartalanítása és a gyakran szükséges egyéb műtétei hatalmas összeget emésztenek fel. Ekkora intézményt nem lehet már kizárólag önkéntesekkel működtetni, így a bérek és járulékok is sok pénzt jelentenek. Ahhoz, hogy ilyen színvonalon tudjuk működtetni a tanyát, még azok az eseti és rendszeres támogatások is szükségesek, melyeket az egy százalék mellett kapunk – fogalmazott. 

 

A Tappancs gondozottjai naponta 70-75 kilónyi tápot esznek meg, ez havonta 2 tonnát jelent. 

 

 

Ha elfogy az állatok élelme, természetesen vásárolunk, de azt a pénzt más célra félretett összegből kell elvennünk. A következő egy százalékos támogatást pedig csak szeptember végén kapjuk meg, így adott esetben nyár végén már bajba kerülhetünk. Ezért kérjük az állatbarátok segítségét, illetve hogy aki egyébként is szokott állateledellel támogatni bennünket, az lehetőleg most tegye ezt meg – magyarázta Farkas Gabriella. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában