Hódmezővásárhely

2022.03.27. 11:11

Főleg az ingázók miatt volt fontos a sok kerékpártároló

Munkatrsunktól

A Hősök terén egymást érik a biciklik a megállóban. Fotó: Kovács Erika

Szépen so­­rakoznak az ingázók kerékpárjai Hódmezővásárhelyen, a Hősök terén lévő megálló mellett. A tavaszi időjárás be­bizonyította, kellett a nagyszámú kerékpártároló, hiszen a távolsági buszok is megállnak ott. A bicikliket egyébként a tramtrai­nen is lehet szállítani. 
 

 

Tavaly november vége óta jár a tramtrain, egyelőre április 15-ig próbaüzemben. Az elmúlt időszakban voltak műszaki döccenők, amelyek jelentős részét mára kiküszöbölték. Az emberek megszerették az új közlekedési lehetőséget. A legutóbbi utas­számlálások szerint naponta átlagosan több mint 2000 utas veszi igénybe a tramtraint, úgy, hogy most főleg csak óránként jár, illetve reggel és délután sű­rűbbek a járatok. 
 

 

Az utasok véleménye pozitív. Sokan tramtrainnel mennek át Szegedre vásárolni, a fiatalok az iskolába járáshoz veszik igénybe a szolgáltatást, vagy éppen szórakozni indulnak a vasútvillamossal, amivel hajnalban haza is tudnak jönni. Olyan vásárhelyivel is találkoztunk, aki kihasználva a próbaidőszak alatti ingyenes közlekedést, naponta jár át ebédelni a megyeszékhelyre. Sokan van­nak, akik rendszeresen hasz­­nálják a vasútvillamost a munkába járás eszközeként. 
 

 

Az alábbi fotó is jól jelképezi, hogy sok az ingázó. A jó idő beálltával a hódmezővásárhelyiek elővették a kerékpárjaikat, azzal mennek a megállóig, hogy ott távolsági buszra vagy pedig a tramtrainre szálljanak fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában