A bevételt jótékony célokrafordítják

2022.03.30. 17:04

Jótékonysági opera gálaest lesz a színházban

Operacsillagok címmel jótékonysági gálaestet szervez az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar a színházban. A rendezvény bevételét az ukrajnai menekülteknek ajánlják fel.

Munkatársunktól

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatának kiemelt eseménye lesz április 11-én az Operacsillagok című jótékonysági gálaest a Szegedi Nemzeti Színházban. Nátyi Róbert, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja elmondta, fontosnak tartották, hogy a Bartók-évforduló mellett az egyetem Szegedre költözésének 100. évfordulóját is méltóképpen megünnepeljék, hiszen városunk a régió operabástyája: számos kiemelkedő tehetség indult innen útjára az elmúlt több mint fél évszázadban. 

A gálán olyan énekesek lépnek fel, akik kötődnek a karunkhoz: volt és jelenlegi diákok, illetve oktatók énekelnek majd - mondta. Példaként említette többek között Kálnay Zsófiát, Kiss Andrást, Pataki Bencét, Kónya Krisztát, Andrejcsik Istvánt, Temesi Máriát, Hongyu Chent és a Kossuth-díjas operaénekest, Komlósi Ildikót.

A gála rendezője, Seres István Pipu Gyüdi Sándorral állította össze a programot, aki Pál Tamással együtt vezényel majd az esten. Mint fogalmazott, a kétszer egyórás műsor látványban és hangzásban is különleges ajándéka lesz az egyetemnek. Az esten közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a bevételt a kar alapítványa az ukrajnai menekülteknek ajánlja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában