Balástya

2022.03.29. 20:10

Még tervezik a programokat az Emlékházban

A közelmúltban adták át – Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, Gémes László megyei közgyűlési elnök és Ujvári László polgármester közreműködésével – az egykori kántorházból kialakított Emlékházat, amely már az avatás napján kiállítással várta a vendégeket.

I.P.

Már az első nap kiállítással várta az érdeklődőket. Archív fotó: Török János

Fotó: Török János

 Az első tárlaton főleg tablók, illetve kisebb mezőgazdasági eszközök, mindennapos használati tárgyak, írógépek és egy míves bútor szerepelt. 
A részletes programot mostanában állítjuk össze, a megnyitóra elkészült ideiglenes kiállítás is folyamatosan frissül majd. Egyéb konkrétumokkal még nem szolgálhatok – mondta kérdésünkre Ujvári László. Azzal folytatta, az épületben az előtérrel együtt négy terem kapott helyet, amelyekben a méretükből adódóan előadásokat, tájékoztatókat, kisebb létszámú közös programokat rendezhetnek a helyi civil szervezetek is. 
 

A folyamatos nyitvatartás az állandó jelenlét miatt jelentősen megnövelné a fenntartási költségeket, ezért az Emlékház főként a község ünnepein lesz nyitva, valamint előre bejelentkező csoportok is megtekinthetik az éppen aktuális tárlatot, tölthetik el ott kellemesen idejüket. A faluvezető azt is elmondta, hogy várnak felajánlásokat olyan nagyobb és régebbi mezőgazdasági eszközökre és gépekre, amelyeket az udvaron helyezhetnek el kiállítási elemként. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában