Tehetséges gyerekek – Olivér disznóval, Laci nyúllal lett harmadik helyezett

2022.03.10. 16:00

Mesében erős ruzsai diákok

A Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két diákja kategóriájában harmadik helyezést ért el a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra által rendezett Mese­gyűrű mesemondó ver­senyen, és részt vettek a gálaműsoron is. Csala Olivérrel és Göbölös Lászlóval az iskola könyvtárában beszélgettünk.

A. T. J.

Ruzsai sikerek. A szegedi Mesegyűrű mesemondó verseny megyei fordulóján a ruzsai iskolából ketten vettek részt a gálaműsoron: az elsős Csala Olivér és a negyedikes Göbölös László. Fotó: Török János

Olivér igazi kis vagány, akire azt mondanánk, a szeme se áll jól, huncut gyerek. Laci a korához képest komoly fiú, zakóban jött iskolába a beszélgetés miatt. 

 

– Elsős koromban tanultam meg olvasni – mondta az első osztályos Olivér, aki A csizmadia disznója című háromszéki magyar népmesét adta elő a mesemondó versenyen. 

 

Olivér hallás után tanulta meg a művet, tanárával titkos jelekkel készültek, azokkal segítette, amikor elakadt. Az Agóra vezetője, Orbán Hedvig külön ki is emelte a tanár-diák közti sikeres együttműködést. Az eleven kisfiú szeret olvasni, de mint felkészítő tanára és osztályfőnöke, Rapcsákné Polyák Andrea mondta, az általa ismert betűk mennyisége még erősen behatárolja olvasási képességeit. Olivér azt mondta, szeret olvasni, mindent elolvas, amit tud, a reklámokat is, és Szegeden a feliratokat, például azt, hogy Árkád. 

 

Laci negyedikes, ő Nógrádi Gábor Segítség, ember! című művéből az ideges húsvéti nyúlról szóló részt mondta el. 

 

– Nem volt annyira nehéz, sőt inkább könnyű – mondta. Most a Harry Potter-sorozatot olvassa, a harmadik kötetnél tart. 

 

– Laci különleges gyerek, olyan, mint egy előző századból itt maradt úriember, tisztelettudó. Annyira szerencsés, hogy a memóriája szivacshoz hasonló, második-­harmadik olvasásra megtanul­­ta a szöveget. Az osztályban is előadta, ott is nagy sikere volt. Olyan gyerek, aki nyomás alatt teljesít jobban. Máskor olyan dolgokat is megtanul, amiket nem is kellene – magyarázta a nagyobbik fiú felkészítő tanára, Kovács Éva. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában