Helyi közélet

2022.03.11. 15:00

Szezonnyitó az Ezer Év Parkjában Mórahalmon

Munkatársunktól

Munkatársunktól

A mórahalmi Ezer Év Parkjában március 11-én, pénteken veszi kezdetét a tavaszi-nyári szezon. A hosszú hétvégén a parkban vasárnap és kedden egész napos programsorozattal várják a látogatókat. 

 

Fodor István, a park szakmai vezetője, kurátora, múzeumpedagógusa elmondta, ezek között lesznek a gyerekeknek szánt kézműves-foglalkozások és élményfotózkodni is lehet majd egy száz évnél is idősebb eredeti Ford T-modellben. De a forradalom és szabadságharc kevésbé ismert arcait és tárgyait is bemutatják, így például Görgey Artúr izgalmas életútját is megismerhetik a látogatók, vagy megtekinthetik Kossuth Lajos utolsó portréját. 

 

Vasárnap 10 és 16 óra között ingyenes kézműves-foglalkozás lesz gyerekeknek. 11 órakor kerül sor a madzagvasút fotókiállítás megnyitójára és a madzagvasút emlékének állított dioráma átadására. 15 órától interaktív időutazásra várja a látogatókat Fodor István, a téma: A Görgey Artúr mítosz: Áruló vagy nemzeti hős? 

 

Kedden 10.30-tól ingyenes beltéri tárlatvezetés: Relikviák és emlékek a forradalom és szabadságharc időszakából címmel. 

A park még 2019 végén 2,5 millió forintnyi támogatást nyert a makettek egy részének infrafűtésére. Ez egyrészt az állagmegóvást segíti elő, másrészt téliesítve látogatóbarátabbá válik a park, hiszen a technika alkalmazásával a nyári főszezon után, a téli időszakban is látogatható marad az intézmény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában