Helyi közélet

2022.03.01. 10:40

Ukrán menekült gyermekeknek indul ruhagyűjtés a szegedi óvodákban és bölcsődékben

Botka László polgármester kezdeményezésére Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata további segítséget nyújt a menekülteknek.

delmagyar.hu

Szombaton útnak indult az Ökumenikus Segélyszervezet 28 tonnás segélyszállítmánya Kárpátaljára. FOTÓ: MTI

Fotó: Mónus Márton

Több ezer ukrán gyermek érkezett Magyarországra, akiknek ruhagyűjtést szervez Szeged város önkormányzata a Szegedi Óvodák és Bölcsődék Igazgatóságával együttműködve a 45 önkormányzati óvodában és a 15 önkormányzati bölcsődében. – írja közleményében a polgármesteri hivatal.

 

Szeged város önkormányzata kéri a szegedi szülőket, hogy a fölöslegessé vált, de még használható gyermekruhákat adják le az elkövetkező napokban a szegedi gyermekintézmények gyűjtőhelyein.

 

Botka László polgármester hétfőn jelentette be, hogy Szeged város önkormányzata pénzadománnyal is segít az ukrán menekülteknek.

 

Az önkormányzat pénzadomány gyűjtésébe kezdett. A segíteni akarók

a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlaszámára:

12067008-00105206-00100009fizethetnek be pénzadományt.

 

A korábbi gyakorlatnak megfelelően az ilyen felajánlásoknál a szegediek által összeadott pénzt megduplázza Szeged város önkormányzata, és eljuttatja a pénzadományt a menekülteket támogató szervezeteknek. Szeged szolidáris város, amely mindig kiállt a bajba jutottak mellett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában