Helyi közélet

2022.04.12. 12:35

A legjobbak között az ifjú mezőgazdászok

A támogató családi és oktatói háttér fontosságát hangsúlyozták azok a tanulók, akik olyan gyakorlati feladatban is helytálltak, amellyel most találkoztak terepen először.

Kiváló eredményt értek el a Gregus Máté-iskola diákjai. Fotó: Tábori Szilvia

Kiváló eredménnyel végeztek ugyanis a hódmezővásárhelyi Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola diákjai a közelmúltban az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen Törökszentmiklóson. 

 

A mezőgazdasági technikusok között versenyző Vecseri Márk szerint kihívásokkal teli megmérettetésen jártak. 

 

 Hálásak vagyunk az iskolának, és örülünk a megfelelő szakmai háttérnek. A birkakörmölés az egyik legnagyobb kihívás volt, de a korábbi gyakorlati ismeret megkönnyítette a helyzetünket 

– mondta lapunknak a Gregus diákja. 

 

Hozzátette: a pontos technikát ismerve magabiztosabban teljesített. Ami már csak azért is hangsúlyos, mert jószággal dolgozni nagy felelősség. 

 Az állat megérzi az ember feszengését, idegességében rugdoshat. Magabiztosan kell közelíteni. Kihívás volt a verseny, de éreztem a szakmai előnyömet – hangsúlyozta Vecseri Márk. 
 

Szintén a magabiztosságot említette fontos tényezőként az állattenyésztő és állategészségügyi technikusok között versengő, második helyen végzett Szűcs Roland. Erős elméleti felkészüléssel állt helyt birkajelölésben. Az SZTE Mezőgazdasági Karán mezőgazdasági mérnökként folytatná majd tanulmányait. 
 

 Főként az állatok szeretete, a gépüzemeltetés iránti érdeklődés hozza a gazdálkodói pályára a fiatalokat. Tudatosan választják a szakmájukat, jellemző a családi háttér, sokuknak már fiatalon is van munkatapasztalata 

– tette hozzá Nagy Zsuzsanna, az intézmény vezetője. 
 

Állattenyésztő és állategészségügyi technikusként Szűcs Roland második, Ádok Dia harmadik, Juhász Fanni ötödik, Bagi Nikolett pedig hatodik helyezést ért el. A mezőgazdasági technikusok között Vecseri Márk lett a harmadik legjobb, Sugár Bence a nyolcadik, Kovács Andrea 11., Kristó Ildikó pedig a 13. helyen végzett. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában