A pályázat elbírálására várnak a faluban

2022.04.04. 16:30

Folytatódhat a Levelényi út felújítása Bakson

Baksnál, a főként a közelben gazdálkodók által használt Levelényi út középső, legrosszabb állapotú szakaszát már felújították – úgynevezett al­ternatív technológiával –, és tavaly június 18-án ünnepélyesen átadták.

I.P.

Hordógurítás az útavatáson. A Levelényi út középső, mintegy 2 kilométeres szakasza már tavaly megújult. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A rekonstrukciót, amely a gazdák és az önkormányzat együttműködésével jöhetett létre, folytatni akarják. Mintegy 230 millió forintra pályáztak, hogy a második ütem, az út elejének és végének a megújítása is megvalósuljon – tudtuk meg Búza Zsolt polgármestertől. 
Az anyagot benyújtottuk, a hiánypótlást is megcsináltuk a külterületi utas pályázatnál, az elbírálásra várunk, és minél hamarabb szeretnénk hozzákezdeni a munkához. A támogatásra, az út teljes felújítására korábban ígéretet tett Farkas Sándor is – közölte a falu első embere. Felelevenítette, hogy az elmúlt évben azért volt szükség alternatív technológiára, mert amíg a beruházás kezdésére vártak, jelentősen megemelkedtek a költségek, ezúttal azonban a hagyományos aszfaltos technológiát al­­kalmazzák majd a Levelényi út elején és végén. 
Amennyiben megvalósul, nemcsak az önkormányzati vagyon gyarapodik, ezzel segítünk a környékben érintett gazdáknak, őstermelőknek, mezőgazdasági vállalkozóknak, hogy jobb körülmények között juthassanak el földjeikre, parcelláikhoz, és közben a rossz út ne verje szét a gépeiket, berendezéseiket – jegyezte meg Búza Zsolt. 
 

Azzal folytatta, hogy Bakson a társadalom egészéről gondoskodni szeretnének, és ebbe beletartozik a vállalkozói szféra is. Ha sikerül a tervezett felújítás, és elkészül a kiszélesítés, utána a tulajdonképpen gyűjtőútként használt mezőgazdasági út alkalmas lesz a biztonságos közlekedésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában