Helyi közélet

2022.04.28. 16:00

Hungarikumokban és fekvenyomásban is jók

A hungarikumvetélkedőn, a megyei elsősegélyversenyen és az országos diákolimpia döntőjén fekvenyomásban is szépen szerepeltek az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskola diákjai.

Arany T. János

Először vettek részt a Bedő diákjai a hungarikumvetélkedő. Orbán Vilmos, Puskely Valter és Csonka Ádám két ponttal maradt le a legjobb nyolc közül. Fotó: Kuklis István

ÁsotthalomElső alkalommal vettek részt a lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – meghirdetett hungarikum vetélkedőn az Al­földi Agrár­szakképzési Centrum Bedő Al­­bert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. 

A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhettek. Egy csapat 3 diákból és egy felkészítő tanárból állt. 

A kilencedik osztályos Or­­bán Vilmos, Puskely Valter és Csonka Ádám a gyulai kolbászt választották, erről kellett elő­adást tartaniuk. A fiatalok lelkesen készültek, még a múlt heti szünet alatt is bejöttek az iskolába, hogy felkészítő tanárukkal, Kocsisné Büki Évával ké­szülhessenek a versenyre. A fiúk azt mondták, azért választották a kolbászt, mert szeretik. A prezentációk bemutatása mellett a csapatoknak további két feladatot kellett megoldani. Egy „Hungarikum-mozi” megtekintése során fel kellett ismerni, meg kellett nevezni a filmben szereplő hungarikumokat, illetve világörökségi helyszíneket. 

Annak ellenére, hogy most vettek részt először a megmérettetésen, a 232 csapatból bekerültek az elődöntőbe, a legjobb 16 közé, és csak két ponttal maradtak le a legjobb nyolc közül. Jö­vőre már az idei tapasztalatokkal gazdagodva indulnak majd. 
A Csongrád-Csanád megyei elsősegélyversenyen két bedős csapat vett részt, az egyik első, a másik második helyezett lett. A megyei fordulót május 13-án rendezik majd az iskolában. 

A fekvenyomó-diákolimpia döntőjén is szépen szerepeltek az ásotthalmi erdészeti iskola diákjai, de azt azért hozzátették, jobb eredményre számítottak. Felkészítő tanáruk, Szécsi József Tibor úgy fogalmazott, ennél csak jobban teljesíthetnek a jövőben. A Huzsvár testvérek, Alen és Alex súlycsoportja volt a legnépesebb, ezért kemény küzdelmek zajlottak, Alen a harmadik, bátyja a negyedik helyen végzett a bajnokságon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában