Átadóünnepséget tartottak

2022.04.24. 12:56

Kerékpáros pihenő létesült Röszkén

Határon átnyúló együttműködési program keretében épült meg a röszkei kerékpáros pihenőhely, amelynek átadó ünnepségét vasárnap tartották.

K.K.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő, Borbásné Márki Márta polgármester és Magyarkanizsa képviseletében Csikós László közösen vágta át az ünnepélyes átadáson a nemzetiszín szalagot. Fotó: Kuklis István

Borbásné Márki Márta, a település polgármestere lapunknak elmondta, a Röszkét, Horgost és Magyarkanizsát érintő projekt 390 ezer euró uniós forrást nyert, amelyből 190 ezer eurót fordítottak a röszkei kerékpáros pihenő kialakítására, valamint a röszkei határátkelő és a Szent Antal tér között szorgalmazott kerékpárút engedélyes és kiviteli terveinek finanszírozására. 

Azt reméljük, hogy nem csak a kerékpárosoknak, hanem a családoknak, baráti közösségeknek, osztályoknak is megfelelő helyszín lehet ez szabadtéri programokra. Hiszen sok szép természeti érték található a környékben, gazdag növény- és állatvilág, madarásztó, tanösvények, túraútvonalak –fogalmazott a polgármester. Az újonnan átadott létesítmény fedett pihenőhelyet, szerszámállomást és mosdót biztosít a túrázók számára, a gyerekeknek hintával és libikókával felszerelt játszóteret is kialakítottak. 

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő, Borbásné Márki Márta polgármester és Magyarkanizsa képviseletében Csikós László közösen vágta át az ünnepélyes átadáson a nemzetiszín szalagot. Fotó: Kuklis István

Az átadó ünnepségen részt vett Csikós László magyarkanizsai tartományi képviselő is, aki elmondta, a projekt keretében Horgoson befejeződött a kerékpárút kiépítése Magyarkanizsa irányába, aminek köszönhetően a gyerekek biztonságosan juthatnak el immár az iskolába. 

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő hangsúlyozta, kiemelt örömmel viseltet minden határon átnyúló projekt iránt, amelyek összekötik a külhoni magyarokat az anyaországiakkal. 

Az ünnepségen a Sport és Fürdők Kft. által szervezett Tavaszi hajtás elnevezésű kerékpártúra résztvevői rögvest ki is próbálták a frissen átadott pihenőt. A túrázók a Kecskési Művelődési Háztól indulva Szentmihályon, Röszkén és Mórahalmon keresztül az Ásotthalom központjáig tartó útvonalon 8, 26, 45 vagy 76 kilométeren mérethették meg magukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában