Hódmezővásárhely

2022.04.05. 16:45

Klímanócskákkal az élhető Földért

Munkatársunktól

Klímanócskákkal a Földért címmel tartanak gyermekelőadásokat április 20-án, szerdán 9 órakor, valamint 10 óra 40 perctől a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Mint azt Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócskák program szakmai vezetője, az Országos Klímareferens Hálózat elnöke elmondta: a közösség meghatározó szerepének pozitív üzenetét szeretnék hangsúlyozni rendezvényükkel. Az ökotudatos egyéni felelősség mellett az összetartozás, az együttes feladatvállalás a jövőt befolyásolhatja. A lokális zöld közösségek léte hangsúlyos és meghatározó, és a hosszú kényszerű távolság után ismét közelebb lehetünk egymáshoz. 

 

Mindig úgy éreztem, a Föld napja a gyerekek napja, hiszen ők a jövő. Amit most teszünk, az az ő életüket határozza meg – hangsúlyozta Bozókiné Szabó Ildikó. 

 

A rendezvényre majdnem 500 nagycsoportos gyerekre számítanak, hiszen Hódmezővásárhely valamennyi óvodáját megszólították. A korai érzékenyítést, ismeretszerzést és környezettudatos nevelést különösen fontosnak tartja az óvodapedagógus, tapasztalata szerint a gyerekek révén a felnőttek is könnyebben megszólíthatóak. 

 

Dzsungel kalandokkal és táncos köszöntővel indítanak, majd elhangzik a Klímanócska gyerekek Föld-napi fogadalma, a hódmezővásárhelyi óvodák átadják a klímavédelmi üzeneteiket. Berkesi Alex gitármű­vész Pupafalva című műsorával csat­­lakozik a gyerekekhez sze­mélyesen. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában