Helyi közélet

2022.04.05. 11:13

Nagyhétre már elkészülhet az új urnafal Bakson

A baksi önkormányzat folyamatosan fejleszti a falu határában lévő sírkertet, most urnafalakat létesítenek – tudtuk meg Búza Zsolt polgármestertől.

I. P.

Nagyhétre elkészülhet az új urnafal a baksi temetőben. Illusztráció: Kustor Réka/MW

Fotó: Kustor Réka

Közfoglalkoztatotti pályázatban korábban a temetői utakat, úthálózatot bővítették és látták el szilárd burkolattal, ezt a fejlesztést – szintén a közfoglalkoztatási programban – folytatni szeretnék, mert fontos, hogy a lakosok kulturált körülmények között jussanak el szeretteik nyughelyéhez és emlékezhessenek rájuk. A Magyar Falu programban – mint beszámoltunk róla – felújították a ravatalozót, kicserélték a nyílászárókat, és kívülről rendbe hozták az épületet. 
Most 2,1 millió forintos nyertes pályázatnak köszönhetően urnafalat létesítünk, a munkák már zajlanak, és valószínűleg a jövő héten, vagyis nagyhétre elkészül. Húsvétra szeretnénk átadni, a tervek szerint Antal Imre plébános szenteli fel. Egyébként azt tapasztaltuk, megnövekedett az urnás temetés iránti érdeklődés a koporsóssal szemben, és ezeket az igényeket is ki akarjuk elégíteni – közölte a faluvezető. Még elmondta, hogy a temetőben már van egy 15 férőhelyes urnafal, és az új is annyi lesz, illetve ezzel a beruházással párhuzamosan kegytárgyakat szereznek be, és felújítják, kicserélik a ravatalozóban a drapériát. 
A fejlesztés ezzel nem ér véget: 5 millió forintos pályázatot nyújtottunk be, szintén a Magyar Falu programban, aminek keretében újabb urnafalat alakítanánk ki, valamint digitális térképet készítenénk a sírkertről, ezzel modernizálva, digitalizálva a nyilvántartást – árulta el Búza Zsolt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában