Az SZTE és az MCC együttműködése

2022.04.01. 12:00

Tehetségeket képeznek közösen Szegeden

Hosszú hónapok óta dolgozik együtt a Szegedi Tudományegyetem és a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, most csütörtökön pedig írásba foglalták együttműködésüket.

Munkatársunktól

Együttműködést kötött csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem és a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány. Fotó: Frank Yvette

Az ünnepélyes aláíráson Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora elmondta, az egyetemen száz év óta dolgoznak a tehetséges emberek képzéséért, az MCC-vel való közös munka által a teljes Kárpát-medencében megvalósulhat a tehetséges fiatalok felkutatása, képzése. Hozzátette, az egyetem az MCC délvidéki struktúrájának egyik végpontja, a tehetséggondozás pedig felemelő feladat.

 

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója kiemelte, 24 helyszínen van központjuk, ezek közül kiemelkedik a szegedi, hiszen itt 10 éves kortól egészen a PhD-ig zajlik a fiatalok képzése. De a fiatalok mellett a megyében élőket is várják, hiszen folyamatosan nyilvános előadásokat, könyvbemutatókat, beszélgetéseket szerveznek a szegedi központban. Továbbá idén 70 szakkönyvet, oktatási könyvet adnak ki, ezek közül többet Szegeden mutatnak majd be.

 

Fendler Judit, az SZTE kancellárja az aláírás előtt örömét fejezte ki, hogy az MCC eltávolodik a pesti központúságtól és Szegeden is elérhetővé teszi azokat a képzéseket, amelyek által például vezetői kompetenciákat sajátíthatnak el a fiatalok. Asztalos Kata, az MCC szegedi képviselet-vezetője közölte, a szegedi központban 200 diák tanul, a legnagyobb létszámú csoportjukat a középiskolások alkotják, ők 170-en vannak, de már a junior képzésükben is 23 fiatal vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában