Hódmezővásárhely

2022.04.28. 16:30

Túra a körtöltésen

T. Sz.

T. Sz.

Gyalogosan és futva is teljesíthető a kihívás. Illusztráció: Dreamstime

Több mint tíz évvel ezelőtti ha­gyományt éleszt újra a Hód-Mentor Sportegyesület május 8-án. Petrócki Ádám, a szervezet el­­nöke elmondta, a Bethlen Gábor Református Gimnázium egykori diákjai találták ki az 50 ezer lépés a Holdon elnevezésű kihívást. Hatszor is megrendezték a teljesítménytúrát 2005 és 2010 között. Többféle távot kínáltak, a 30 kilométeres leghosszabb szakasz a várost körülölelő töltésen haladt. 

A Hód-Mentor Egyesület két távon hirdeti meg programját, gyalogosan és futva teljesíthető a körülbelül hat kilométeres, részben a városi kőfal mentén és a Kása erdőben haladó rész. A Hold-túra szintén a belvárosból indul, majd ezúttal is a körtöltésen halad végig. Ehhez kerékpárosok jelentkezését is várják. 3-4 ellenőrző pont se­­gíti majd a résztvevőket. 

A sportpróba neve nem légből kapott. Petrócki Ádám elmondta, a körtöltésen körülbelül 50 ezer lépéssel teljesíthető a kihívás, és az útvonal térképen megrajzolva a fogyó hold formájához hasonlítható. A részvétel ingyenes, a teljesítménytúrán a május 3-ig előzetesen, illetve a helyszínen személyesen regisztráltak indulhatnak. Bővebb információ a Vásárhelyi Sportpróbák weboldalán, a Hód-Mentor Sportegyesület közösségi oldalán, illetve a [email protected] elektronikus levelezési címen olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában