Könnyebb lesz megállni

2022.04.04. 20:18

Új parkolókat kap Kiszombor

Szabó Imre

Munkatársunktól

Sok panaszt kapott a kiszombori önkormányzat arra, hogy a falu központjában nagy a forgalom, ugyanakkor nehézkes a parkolás – ismerte el a falu polgármestere, Szirbik Imre. Mint magunk is meg­győződtünk róla, az út szélén várakozásra alkalmas helyek nincsenek szilárd burkolattal ellátva, különösen esős időben gond itt megállni. 
 

A sokéves probléma megoldása idén várható, a község ugyanis januárban pályázatot nyújtott be parkolók kialakítására, és nyert is 144 millió forintot. Az összegből várhatóan 35 új parkolót létesítenek, függően attól, hogy a szakemberek milyen felfestést javasolnak. Ezek közül a legtöbbet a Szegedi utcában alakítják ki, de két másik helyszínen is lesznek új parkolók. A Móricz Zsigmond utcában lévő iskola melletti terület lesz az egyik ilyen helyszín. Itt olyan szűk az út, hogy az építkezés előtt előbb az árkot kell lefedni, ami természetesen megdrágítja a beruházást. A másik kijelölt hely pedig a bölcsőde lesz, ahol a mostani zúzottköves parkolókat váltják fel az új térkövesek. 
 

 

Szirbik Imre azt mondta a Délmagyarországnak, hogy miután lezajlik az ilyenkor szokásos közbeszerzési eljárás, a győztes kivitelező nyomban munkához láthat, és reményeik szerint még idén végez is vele. – Az idő sürget. Szeretnénk, ha a kivitelezés minél hamarabb elkészülne, mert az építőanyagok folyamatosan drágulnak, és minden késlekedés komoly anyagi veszteséget jelent – mondta a falu első embere, aki emlékeztetett rá: sokat takarítottak meg például azon, hogy a faluközpontban zajló járdaépítéshez már jó előre beszerezték az építőanyagokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában