Helyi közélet

2022.05.19. 13:20

40 milliót költenek az Egészségházra pályázati forrásból

Az udvar és a járda tavalyi felújítása után idén további korszerűsítések várhatóak az Egészségházban. A 2006-ban részlegesen korszerűsített ingatlanra most majdnem 40 millió forintot költenek pályázati forrásból.

Tábori Szilvia

Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

Megközelítőleg negyvenmillió forintot nyert pályázaton a mindszenti önkormányzat a helyi Egészségház felújítására. A támogatással kicserélik a héjazatot a teljes ingatlanon, de ezenkívül még hőszigetelik, komplett napelemes rendszert építenek ki, és a régi nyílászárók helyére újak kerülnek. A kiterjedt infrastrukturális fejlesztéssel energiahatékonyabban funkcionál majd az épület, amelyben a védőnői szolgálat, a házi gyermek-, illetve háziorvosi ellátás működik jelenleg. 

Korábban, 2006-ban részlegesen már felújították az önkormányzati ingatlant, akkor a nyílászárók egy részét cserélték ki, illetve megoldották az akadálymentesítést. A fogyatékkal élők helyzetét tovább javítják a mostani fejlesztéssel: Braille-írással ellátott táblák segítik majd a tájékozódásukat. 

A most elnyert kormányza­­ti támogatással a megújuló energia hasznosításáért teljes napelemrendszert építenek ki. Ehhez a mostanra leromlott ál­­lapotú tetőt kicserélik, illetve a költséghatékonyabb fűtéshez fokozott légzárású ajtókat, ablakokat helyeznek el az elavultak helyére. A kivitelezés utolsó fázisaként pedig kifestik a teljes belső részt. 

Helyi vállalkozók összefogásával néhány évvel ezelőtt az ügyeleti garázs épült meg. Tavaly pedig – szintén pályázati forrásból – új térburkolatot kapott az udvar, illetve az épület előtti járda az Ady Endre út és a Csokonai utca felőli részen is. 

Mint azt Ferencz Zsuzsanna projektasszisztens lapunknak elmondta, a tervek szerint némi belső átszervezéssel, részleges lezárással folyamatosan működhet majd az intézmény, vagyis a kivitelezés valamennyi fázisa megoldható a szolgáltatások átköltöztetése nélkül. Bár a pályázatban előírt megvalósítási határidő jövő év december, még idén nyáron szeretnék elkezdeni a rekonstrukciót. Közbeszerzési eljárás nem szükséges, értékhatár alat­­ti a beruházás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában