Állatbarát óvoda

2022.05.31. 15:00

A gyerekek, akik megvédik a jövőt

Tavaly az Év állatvédő óvodája országos kiírás 81 pályázója közül a második legjobbnak választották a hódmezővásárhelyi Szabadság téri Óvodát. Idén is esélyes.

Tábori Szilvia

Közös ügyünk az állatok védelme. ARCHÍV FOTÓ: TÁBORI SZILVIA

Minden nap a környezet védelmével telik a vásárhelyi Szabadság téri Óvodában: madárbarát kerttel, méhecskehotellel, oktató-nevelő foglalkozásokkal bővítik a gyerekek ismereteit. – Elmúlt évi tevékenységünket értékelve ismét kiérdemeltük az Állatbarát óvoda elismerést. Fontos téma, hiszen az érzelmi intelligencia, az empatikus készségek korai fejlesztése megerősíti a felelős állattartás alapjait a gyerekekben – hangsúlyozta Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócskák program szakmai vezetője. Hozzátette: az állat- és környezetvédelmi törekvések ismerete, egyúttal a társadalom érzékenyítése komplex pedagógia része a Szabadság téri Óvoda Klímanócskák programjában. 

Tavaly az Év állatvédő óvodája országos kiírás 81 pályázója közül a második legjobbnak választották a hódmezővásárhelyi Szabadság téri Óvodát. A címet azok az intézmények érdemelték ki, amelyek kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek rá, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos, kreatív programokkal. Tekintettel a beérkezett pályázatok magas színvonalára, az állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri tavaly úgy döntött: valamennyien kiérdemelték az „Állatbarát Óvoda” elnevezést legalább egy évig. Most, 2022-ben ismét elnyerte ezt a címet a vásárhelyi intézmény, így újra az Év állatvédő óvoda kitüntetés várományosai a június 9-i eredményhirdetésen. 
 

Közös ügyünk az állatok védelme. 
Archív fotó: Tábori Szilvia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában