Helyi közélet

2022.05.11. 11:30

Bérlakásokat újítanak fel

Tanács Gábor mutatja a megújulásra váró bérlakást. Fotó: Török János

Rövid helytörténe­­ti visszatekintéssel kezdte a beszélgetést Tanács Gábor, Bor­­­­dány polgármestere. A falu bérlakásait a hetvenes években építették az egykori Tanácsköztársaság, ma Park téren, ahol a négy egymás mellett álló panelépületet ugyanolyanra kellett építeni, mint a tér túloldalán álló Faluház.

Mivel az lapostetős volt, ezért ezeknek is annak kellett lennie. A négy épület közül egyet, a 4. alattit vette meg az önkormányzat. Az egykor családi házként funkcio­náló épületből néhány évvel ezelőtt saját forrásból a két szint elkülönítésével két lakást alakítottak ki. Most pedig pályázati pénzből folytatódhat a felújítás. 

A polgármester elmondta, 22 millió forintot nyertek a Ma­­gyar Falu programból a Park téri, jelenleg bérlakásként használt épület felújítására. A támogatásból az 1976-ban épült kétszintes épület homlokzati hőszigetelést és nemesvakolatot, illetve gyöngykavicsos lábazati vakolatot kap, amelynek köszönhetően jelentősen csökken majd a rezsi. Megújul­nak a régi nyílászárók, az új ablakokra redőnyök és szúnyoghálók kerülnek. A fejlesztés részeként a régi alumínium elektromos vezetékeket, a csatlakozókat és a kapcsolókat is kicserélik majd. A munka végén az épület belsejét is kifestik. 

 A kivitelezőt már megta­láltuk. Az infláció miatti fo­lya­matos áremelkedés miatt minél hamarabb, már május végén szeretnénk elkezdeni a kivitelezést, hogy biztosan elég legyen rá a pénz 

– tette hozzá Tanács Gábor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában