A megye legjobbjai találkoztak az ásotthalmi Bedőben

2022.05.13. 17:19

Elsősegélyben mérkőztek

Eszméletlen, áramütést szenvedett, megégett, nyílt törést szenvedett sérülteket kellett ellátniuk a diákoknak péntek délután a Magyar Vöröskereszt és az Országos Mentőszolgálat által rendezett megyei elsősegélynyújtó versenyen, aminek az Al­földi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium adott helyet Ásotthalmon.

Munkatársunktól

Pénteken az ásotthalmi erdészeti iskolában a megye legjobb elsősegélynyújtói mérkőztek a Magyar Vöröskereszt által szervezett 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei fordulóján. Fotó: Karnok Csaba

Összesen hat csapat mérte össze tudását hét állomáson, ahol különböző feladatokat kellett megoldaniuk. Érkeztek diákok Szegedről, Hódmezővásárhelyről és Makóról is.

A versenyzőket Andrésiné Ambrus Ildikó, az iskola igazgatója köszöntötte, aki azt mondta, az intézmény sokat tesz azért, hogy az elsősegélynyújtás a diákok életének részévé váljon. Kiemelte még, hogy náluk a tanterv része az elsősegély-oktatás, a Bedő pedig vöröskeresztes bázisiskola és elsősegélynyújtó referenciaiskola, aminek lényege, hogy az iskola beépíti az életébe az ehhez szükséges ismereteket. És a Bedőben rendszeresek a kiszállásos véradások is.

Fotó: Karnok Csaba

Nem csak az igazgatónő méltatta az iskolát, hanem Túri Mihály, az Országos Mentőszolgálat Csongrád–Csanád megyei vezető mentőtisztje is, aki a verseny szakmai felügyeletét biztosította. Azt is megtudtuk, hogy a sérülteket kiváló színészi képességekkel rendelkező imitátorok játszották, akik nagyon hitelesen adták elő a dolgokat.

Sasvári Krisztina, a vöröskereszt megyei igazgatója elmondta, az idei a jubileumi, ötvenedik verseny. A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körű megtanítása. A verseny célja az elsősegélynyújtás népszerűsítése és hatásos oktatása, valamint az emberi segítőkészség és a humanitárius eszmék terjesztése. A megyei fordulón továbbjutó legjobb csapat Csongrád-Csanád megyét képviseli majd az országos döntőben szeptember elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában