Helyi közélet

2022.05.26. 19:51

Országos fagyievő rekordban vett részt Szeged

Három szegedi iskola diákjai is részt vettek a Rotary csütörtöki országos rekordkísérletében. Csaknem 30 ezer gyerek evett egyszerre jégkrémet több mint 50 városban.

T. K.

Fotó: DM

Különleges rekordkísérlethez csatlakoztak három szegedi általános iskola diákjai csütörtökön. A Rotary gyermeknap alkalmából mintegy 30 ezer jégkrémet osztott szét az ország több mint 50 városában, melyet egy időben, egyszerre ettek meg a fiatalok. Az országos rekord felállításában az Arany János, a Béke utcai és a Jerney-iskola tanulói vettek részt. 

Az udvaron sorakozó gyerekeknek a csengőszó ezúttal nem az óra kezdetét jelentette: ekkor kezdhették el elfogyasztani a hűsítő édességet, mely a melegben mindenkinek különösen jól esett. A fagyizást Zoom-on közvetítették minden helyszínről, így hitelesítették a magyar rekordot.

Elekes Zoltán, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged háznagya elmondta, az esemény egy szolnoki rotarysta, Valló Tamás ötlete volt. Ezzel pedig nemcsak rekordot szerettek volna beállítani, hanem egyúttal hozzájárulni ahhoz is, hogy olyan gyerekek is kapjanak édességet, akiknek nem biztos, hogy otthon ezt meg tudják vásárolni.

A gyerekek természetesen leginkább a fagyinak örültek, de sokan azt is különleges eseményként élték meg, hogy egy rekordkísérletben vehettek részt. 

Meglepődtem, mert soha nem hallottam még arról, hogy ilyen rekordot állítottak volna fel. Szerencsére szeretem a fagyit, szóval örömmel vettem benne részt – mondta a felső tagozatos Bata Barnabás. 

Szerintem az iskolánk nagyon büszke ránk. Nehéz feladat volt ez, mert nagy volt a fagyi – beszélt őszinte komolysággal a jégkrémevés kihívásairól a 8 éves Kiss Marcell.

A szervezők eredetileg úgy tervezték, hogy az országos jégkrémevés Guinness-rekord is lesz, ám annak bejegyzési költsége rendkívül magas. Mivel a jótékonysági szervezet ilyesmire nem szeretne pénzt költeni, az ügyben még folynak a tárgyalások. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában