Továbbfejlődik a Homokhátság úthálózata

2022.05.17. 11:36

Utak újulnak meg Ruzsán is

Útfelújítás kezdődött Ruzsán. A faluban több helyszínen, összesen több mint négy kilométer hosszan újulnak meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fenntartásában lévő útszakaszok.

Ruzsa belterületén több mint négy kilométer hosszan újulnak meg utak a napokban. Fotó: Kuklis István

Útfelújítás tábla fogadja most a Ruzsára érkezőket minden irányból. Folyamatosan újulnak meg a Homokhátság útjai. Mint megírtuk, csütörtökön még Üllés határában dolgoztak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei, de pénteken már Ruzsán kezdték a munkát. Hétfőn az Öttömösi úton dolgoztak, marták fel az útburkolatot. 

Folyamatos fejlesztések 

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő korábban azt mondta lapunknak, hogy elkötelezett a térség fejlődése, illetve a Homokhátságon élők életminőségének javítása érdekében, és ahogy a kampányában is ígérte, mivel az itt élők életminőségét jelentősen befolyásolja az utak állapota, minden olyan fejlesztést támogatni fog, amely a Homokhátság úthálózatát fejleszti. 

Fotó: Kuklis István

A következő időszakban a Homokhátság több települését érintő útszakasz is megújul – jelentette be közösségi oldalán Mihálffy. Üllés külterületi útjának fejlesztése, illetve a Forráskút–Balástya és a Zákányszék–Bordány közötti szakasz fejlesztése is a hamarosan megvalósuló beruházások listáján szerepel. 
Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere a kedvünkért biciklire pattant, hogy megmutassa nekünk a helyszínt, ahol a munkagépek dolgoznak. 

Négycentis kopóréteg 

Elmondta, hogy a Magyar falu program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útrekonstrukciót végez a településen a Szegedi, Üllési, Pusztamér­gesi, Öttömösi úton a falutábla és a központ között. A felújítás részeként négy centiméter aszfalt kopóréteggel fedik le a teljes úttestet.

 A munkálatok elkezdődtek, és nagyjából két hetet vesznek igénybe. Az aszfaltozás napján az érintett szakaszokon forgalomelterelés, valamint az ott található ingatlanokból ki- és behajtási tilalom várható. Nemcsak a faluban található utak, hanem a külterületi útszakaszok felújítását is tervezi a ruzsai önkormányzat. Amint lehetőség adódik erre, ezek az utak sem maradnak ki a fejlesztések sorából. 

Hétfőn az Öttömösi és a Pusztamérgesi úton kezdtek dolgozni a településtábláig. Kedden a Szegedi úti öreg iskolától az Üllési út végéig jobb oldalon, szerdán az Üllési út végétől a Szegedi úti öreg iskoláig jobb oldalon dolgoznak majd. 

Közérzetjavító beruházás 

 Két éve újítottak fel a Szegedi úton egy egy kilométeres szakaszt külterületen, és már akkor jeleztük a Közútnak, hogy belterületen folytassák a munkát. Kérésünk most meghallgatásra talált. Nagy örömünkre szolgál a beruházás, mert úgy gondolom, az útminőség helyreállítása nemcsak a településképet, hanem az ott élők általános közérzetét is javítja 

– mondta a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában