Helyi közélet

2022.06.15. 14:15

Díjazták a radnótisok rákdiagnosztikai eszközét

Munkatársunktól

Első díjat kapott két szegedi gimnazista rákdiagnosztikai eszközfejlesztésükre. Fotó: MTI

Az Európai Unió 1988 óta szervezi meg a Fiatal Tudósok Versenyét, hogy előmozdítsa a 14–20 év közötti fiatal tudósjelöltek együttműködé­sét, és hozzájáruljon az ígéretes tehetségek fejlődéséhez. Hazánkban idén 31. alkalommal rendezték meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Te­hetségkutató Versenyt, amely­­re 122 pályázat érkezett, ebből 10 határon túli magyar fiataloktól. 

A zsűri 63 pályázatot fogadott el és javasolt kidolgozásra, határidőre 53 pályamunkát dolgoztak ki. A bírálóbizottság 3 első, 3 második és 4 harmadik díjat ítélt oda, 12 pályázatot kiemelt dicséretben, további 27 pályázatot pedig dicséretben részesített. A kiemelkedő pályamunkákat hétfőn mutatták be. 

A versenyen szegedi siker született: első díjat kapott Kovács Viktória és Tóth Regina, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulóinak új rákdiagnosztikai eszközfejlesztése. Elismerésüket Csák János kultúráért és innovációért felelős minisztertől és Jakab Lászlótól, a BME professzorától, a bírálóbizottság elnökétől vehették át. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában