Szegedi hírek

2022.06.22. 14:00

Játékos nyár a könyvtárakban

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai idén is számos színes vakációs programmal készülnek a gyerekeknek és a családoknak, hogy kreatívan telhessen a nyári szünet. Többek között papírszínházi mesemondással, gipszfestéssel, társasjátékokkal és könyvkereséssel várják a fiatalokat.

K. K.

Mesékkel és kreatív feladatokkal várják a lurkókat. Archív fotó: Török János

A Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában júliusban két héten át összesen hat alkalommal készülnek kézműves-, valamint improvizációs ze­­nés mesefoglalkozásokkal gyerekeknek és felnőtteknek. Lesz aszfaltrajzolás, kavicsfes­tés, és az idődetektívek is ak­ció­ba lépnek. 

Dorozsmán az elmúlt időszakban tinikuckót alakítottak ki, amelyet nagy örömmel vettek birtokba kicsik és nagyok. Június 29-től öt héten át társasjáték-délelőttöt, meseterápiás és kézműves-foglalkozásokat és papírszínházi mesemondást is rendeznek szerda délelőttönként a könyvtárosok. 

Az Északvárosi fiókkönyvtárban ma indul a Könyvtári meseliget – Játékos interaktív mese- és kézműves-foglalkozás családok számára című programsorozat, amely négy héten át kínál játékos és kreatív programokat a vakáció alatt. A meseolvasás után kézműves-, kreatív feladatok várhatóak, amelyek során többféle anyaggal és technikával dolgozhatnak majd a résztvevők, például papírral, agyaggal, gyönggyel. 

A Francia utcai fiókkönyvtárban a héten ismeretközlő és kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt a látogatók. Ugyancsak a kézműveskedésé lesz a főszerep a Móra utcai fiókkönyvtárban július 11. és 15. között. Odesszán Üvegbe zárt nyár címmel indulnak út­­jukra a csütörtöki szünidős foglalkozások július 7-én kortárs mesékhez kapcsolódó, kreatív feladatokkal. 

Rókuson ezúttal a vízi világ lesz a központi téma július 5. és 26. között, ehhez kapcsolódó mesékkel és kézművesprogramokkal várják az érdeklődőket keddenként. A Stefánia fiókkönyvtárklubban a Játékrengeteg címet kapta a programsorozat, amely a társasjátékok kedvelőit várja július 6-tól há­­rom szerdán át. 

Szőregen pedig gipszfestésre és QR-kódos könyvkeresésre hívják a játékos kedvűeket július 5-én és 12-én. 
A részletes programok elérhetőek a Szegedi Vakáció 2022-es programfüzetben, valamint a Somogyi-könyvtár honlapján. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában