Helyi közélet

2022.06.10. 15:30

Közlekedési tanpálya bordányi óvodásoknak

Munkatársunktól

Munkatársunktól

Nem lehet elég korán kezdeni. Közlekedési pályával gazdagodott a Bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde. Fotó: Arany T. János

Közlekedési pályával gazdagodott a Bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde. Míg a nagycsoportosok körbe-körbe rollereztek és futóbicikliztek, Lázárné Borbola Márta intézményvezető elmondta, régóta szerettek volna egy ilyen pályát, amelyet végül a Bordányi Óvodáskorú Gyerekekért Alapítvány által összegyűjtött egy százalékokból, az óvodabálok bevételeiből tudtak megvalósítani. 

Olyan régóta spórolunk erre a célra, hogy a most elballagott nyolcadik osztályosok kezdték el a gyűjtést óvodásként. A 4 millió 300 ezer forintos pálya megvalósulásában nagy szerepe volt a szülői munkaközösség egyik tagja, Mihálffy Németh Zsófia sógorának, Mi­hálffy Zsoltnak, aki megtervez­­te, kivitelezőt keresett, és felkarolta az egész kezdeményezést – mondta az intézményvezető. 

Amikor elkészült a tanpálya, elkerítették, és a környékét be­­vetették fűmaggal, amelyet egyre türelmetlenebbül figyelték a kis óvodások, hogy mikor nő már ki végre. Gyereknapra érkeztek meg a Magyar Falu pályázaton nyert támogatásból megvásárolt eszközök, az ötven darab roller és a futóbicikli. 

A gyerekek itt meg tudják tanulni a biztonságos közlekedés alapjait, a kanyarodás szabályait. A nagycsoportosok, a Vuk csoport tagjai az utolsó boldog óvodás napjaikat töltik most az intézményben. Néhány napja elballagtak, és a pizsamaparti is megvolt már. A gyerekek ügyesen köröztek a tanpályán, majd egymás szavába vágva nyilatkoztak az ügyben. Tari Luca előbb felsorolta az összes testvérét, mind az ötöt, majd megbeszéltük, hogy kanyarban nem előzünk, és hogyha kerékpárral jobbra fordulunk, akkor azt a jobb kezünkkel jelezzük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában