Helyi közélet

2022.06.24. 13:43

Őrzik Kocsis György emlékét Makón

Szabó Imre

A Bartók-iskola udvarán fa őrzi a színművész emlékét. Fotó: Szabó Imre

Ma este 6-tól mutatják be a Hagymaházban a Kocsis György színjátszó tábor résztvevői a Pál utcai fiúk című musical feldolgozását. A makói származású színművész éppen 15 esztendeje hunyt el. 

A színművész emlékét ápoló színjátszó tábor a Maros-parti város egyik leghíresebb nyári tehetséggondozó programja, amely a VargaBalett Táncműhely szervezésében zajlik minden évben. Az idei, sorrendben kilencedik táborban a közös munka június 20-án indult, így mindössze 5 nap állt a 42 résztvevő rendelkezésére, hogy felkészüljenek. A táborba jelentkezett gyerekek és fiatalok kétharmada makói, a többiek Szegedről érkeztek. 

Olyan kiválóságok foglalkoztak velük, mint Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház, Tege Antal, a Békéscsabai Jókai Színház művésze, valamint Kónya Krisztina operaénekes, aki szintén a szegedi teátrum tagja. A próbák ebben az évben a Kálvin Téri Református Iskolában zajlottak. A tábor vezetője Varga József táncpeda­gógus. 

Kocsis György 1963. március 12-én született Makón. Színészi pályáját a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakának elvégzése után a Mikroszkóp Színpadon kezdte, majd az Egri Gárdonyi Géza Színház, később az Arany János Színház, illetve az Arizona Színház társulatának tagja volt. 2000-től játszott a Szegedi Nemzeti Színházban. 44. születésnapja előtt néhány nappal érte váratlanul a halál. Emlékét 2007 óta fa őrzi a Bartók-iskola udvarán, a róla elnevezett tábor megrendezését pedig minden évben támogatja a művész idős édesanyja és egykori barátai is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában