Tévedésből került a hátoldalra

2022.07.15. 15:30

3 milliós áramszámlát kaptak

Kovács Erika

A számla csak véletlenül került egy másik számla hátoldalára – ezt írta válaszként az önkormányzat. Fotó: Kovács Erika

Egy 34 négyzetméteres önkormányzati lakásban élő hódmezővásárhelyi család brutális villanyszámlát kapott az önkormányzattól. A 2022. április 23. és május 23. közötti időszakra 192 kWh áramfogyasztásról, 12 ezer 1 forint értékben kaptak számlát. Már ez is szíven ütötte a családtagokat, de amitől majdnem szívinfarktust kaptak, az a lentebb található összeg volt. A számlán ugyanis az is szerepelt, hogy "a nyilvántartás szerinti folyószámla-egyenlege a számla kibocsátásakor 2.949.638 forint". A családnak egyébként 8 éve előrefizetős villanyórája van. Megkérdeztük az önkormányzatot, hogy lehet ez a majdnem 3 milliós számlaegyenleg.

A válaszból kiderült, a továbbszámlázott vízszámla mellékleteként küldték meg azt a számlamásolatot, amelyen az Alföldvíz önkormányzat felé kiállított számlája szerepel. A melléklet másik oldalára véletlenül odakerült az áramszolgáltató számlája is. 

A mellékletet minden esetben kiküldjük, igazolva, hogy melyik számla részösszegét számlázza tovább a bérlőknek az önkormányzat. A nagy számla nem az ügyfél nevére szól, az önkormányzat áramot nem is számlázott tovább az ügyfélnek. Sajnáljuk, ha riadalmat okozott az eset. Azóta már tisztázódott a helyzet, és a családot sikerült megnyugtatni – áll az önkormányzat levelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában